Gerritschinkel.nl Columns & meer

3mei/150

De spanning is te snijden

O rijkdom van het onvoltooide. Deze zin van de dichter J.H. Leopold schoot me zondagavond te binnen toen ik alle voetbaluitslagen van de voorlaatste speelronde op een rijtje zette. Jodan Boys had zich in een zinderende wedstrijd in het landelijke Hoornaar veilig gespeeld. Met dank aan Laurens Borg had Gouda op zaterdag de laatste strohalm om niet rechtstreeks te degraderen gepakt. Nu nog even winnen van Koudekerk en dan volgt het circus dat nacompetitie heet.

Olympia dacht zondag met grote cijfers te winnen van het gedegradeerde HMSH. Een schamele 1-0 overwinning kon worden genoteerd en Olympia heeft zelfs nog kans op de 3e periodetitel. Maar eerst moet zondag met minstens 22 doelpunten verschil worden gewonnen en dan moet de naaste concurrent verliezen. En gij geleuft dat? Nee dat worden  degradatiewedstrijden. Maar dan moet er beter worden gespeeld dan zondag. Gouda had de 1e periodetitel veroverd, maar moest tot afgelopen zondag vrezen voor de beruchte degradatiewedstrijden. Ze zijn nu veilig en maken zich op voor eventuele promotie. Dat laatste is ook voor DONK nog mogelijk. Winst op Haastrecht volstaat, maar dan moet kampioen UNIO winnen van ONA. Voor ONA is rechtstreekse degradatie nog niet van de baan.

Ik kijk uit naar het komende weekend. Alfred Hitchcock, boeienkoning Houdini en J.H. Leopold zitten naast mij op de eerste rij.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.