Gerritschinkel.nl Columns & meer

4jan/150

Het nieuwe sportjaar is weer begonnen

In de eerste week van januari is er op sportgebied weinig te beleven. Slechts de traditionele Nieuwjaarswedstrijden, maar die zijn niet serieus te nemen. Oké, het WK darten, maar dat doet me niets. De voetballers gaan nu op trainingskamp. Veelal in Nederland, maar de laatste jaren reizen ook de lagere amateurs vaker af naar warme oorden. Hopelijk kunnen de accu’s van een aantal Goudse teams worden opgeladen voor een flitsende herstart van de competitie, want dat is voor sommigen keihard nodig. Als de sangria maar geen spelbreker wordt. Maar wie weet is dat de doping die ze zoeken.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel in de eerste dagen van 2015. Afgelopen zaterdag was er in De Zebra veel te beleven voor de volleyballiefhebber. De Goudse sporthal was het toneel van één van de voorronden van de Open Jeugd Kampioenschappen. Een jeugdig meisjesteam van VollinGo had zich ook ingeschreven en mocht proberen om via de poulewedstrijden de volgende ronde te bereiken. De zenuwen gierden door de kelen. Begrijpelijk als je bedenkt dat ze nog nooit samen hadden gespeeld. In een mooie ambiance konden de Goudse talenten het uiteindelijk niet bolwerken. Maar niet getreurd meiden, jullie hebben nog een hele volleybaltoekomst voor je. En wie weet komen de glorieuze tijden van het roemruchte Radius weer snel terug.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.