Gerritschinkel.nl Columns & meer

26okt/140

De keeper

Ik heb een zwak voor keepers. Dat was ook een van de redenen waarom ik vorige week zaterdag bij de onthulling van het mooie bronzen standbeeld van Tonny van Leeuwen in Groningen wilde zijn. Ik voel als Gouwenaar nog steeds een beetje trots. Gouda heeft wat keepers betreft een naam op te houden. Wie kent ze niet. Eduard Franciscus de Goeij. Ed Konijn. Say Oe Ah Ed de Goeij. Olympia, Sparta, Feyenoord en het Nederlands Elftal. Leen Bezem bij het roemruchte Hermes DVS.  Ton Thie, Hagenees, maar jarenlang  als beheerder van de kantine van zwembad De Tobbe toch een Gouwenaar.

Ik heb een zwak voor keepers omdat ik ben vroeger ook keeper geweest. Niet op een hoog niveau, maar wat maakt dat uit. Ik kon best een balletje tegenhouden. Ik ben per ongeluk in het doel terecht gekomen omdat er tijdens een wedstrijd van Benschop 5 geen keeper was. Nou ik wilde best tussen de palen gaan staan. Ik moest in die wedstrijd tien keer vissen. Maar ik ben desondanks toen definitief van linksbuiten tot doelman gepromoveerd.

Daarom had ik zaterdag medelijden met Piet Veldhuizen van Vitesse toen hij in de slotfase dacht dat een bal naast zou gaan. Helaas, doelpunt. Ik heb dat als doelman ook meegemaakt. We verloren met 1-0. Ik weet trouwens niet meer of ik die nacht wakker heb gelegen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.