Gerritschinkel.nl Columns & meer

20jul/140

En nu even met vakantie

Nu de voetballers op zomerreces zijn heb ik lekker de gelegenheid om eens verder om te heen te kijken. “Dat zou tijd worden” hoor ik sommigen brommen, want er is meer dan voetbal op deze sportwereld. Zij hebben volkomen gelijk. En ik kijk met veel plezier langer dan mijn voetbalneus lang is. Ik was vorige week bij de 3e wedstrijd in de reeks van de Pollepleats Nationale Competitie Fierljeppen in Vlist. Fierljeppen is een sport voor een breed publiek. En het is topsport, dat durf ik met droge ogen te beweren. En als je zo’n middag in een lekker zonnetje naar die springers (en springsters) zit te kijken, dan waan je je weer even decennia terug in je jeugd toen je met vriendjes gewapend met een polsstok door de polders van Benschop trok. Maar dat was louter om bij gebrek aan een brug droog over een sloot te komen.

Maar nu ga ik er een paar weekjes tussenuit. Ik heb me al een Arjen Robben kapsel aangemeten en mijn nieuwe sportfiets, die de afgelopen weken al een beetje warm heeft gedraaid, zal er nu echt aan moeten geloven. De Goudse sportwereld laat ik in ieder geval even voor wat die is. Die kan best drie weken wachten.   

 

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.