Gerritschinkel.nl Columns & meer

13jul/140

Pollepleats Nationale Competitie

Vorig jaar augustus kwam er iets tussen, maar afgelopen zaterdag stond niets een bezoek aan het fierljeppen in de weg. Op de fiets naar de accommodatie van Polsstokclub de Vlist aan de Oost Vlisterdijk. De 3e wedstrijd in de reeks van de Pollepleats Nationale Competitie Fierljeppen. Op drie schansen gingen topspringers uit Friesland en Holland voor de winst. Om kwart voor 3 waren alle technische voorbereidingen getroffen en kon wedstrijdleider Aart de With het startsein geven.Het talrijke publiek op stoeltjes in het gras applaudisseerde voor iedere springer, of ze nu nat gingen of niet. Nieuwsgierige fietsers stopten om naar het schouwspel te kijken.

Bij de dames was Klaske Nauta uit IJlst een klasse apart en bij de junioren haar plaatsgenoot Bobby Zwaagman. Bij de senioren zette Jaco de Groot de toon, maar uiteindelijk moest ook hij het hoofd buigen voor een Fries. De houder van het Nederlands record Bart Helmholt sprong in de vijfde ronde alle aspiraties van de Woerdenaar aan flarden.

Ik heb vroeger ook aan polsstokverspringen gedaan, maar dat was louter om bij gebrek aan een brug droog over een sloot te komen. Is fierljeppen een topsport? Ja, ik vind van wel. Polsstokhoogspringen is dat toch ook! En ik heb een leuke middag gehad.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.