Gerritschinkel.nl Columns & meer

6jul/140

WK koorts op de Reeuwijkse plassen

Jammer dat de Belgen tegen Argentinië ten onder gingen, want ik had zo gehoopt op een derby van de Lage Landen in de halve finale op het WK in Brazilië. Oranje overleefde de slijtageslag tegen Costa Rica en heeft er een nieuwe nationale held bij. Het WK sprookje duurt nog steeds voort.

Deze week wordt in Reeuwijk het wereldkampioenschap Marblehead gehouden. Zondag ben ik wezen kijken. De prachtige wolkenlucht boven het water bij de Goudse Roei- & Zeilvereniging leek weggelopen uit een schilderij van de 17e eeuwse schilder Jacob van Ruisdael. Golven klotsten tegen de wal en zeilen stonden te klapperen in de wind. De deelnemers waren bezig met het optuigen van hun bestuurbare zeilscheepjes. Vanaf het wedstrijdponton mocht ik de eerste wedstrijd van dichtbij bekijken. Fascinerend om te zien hoe wedstrijdzeilers uit heel Europa hun kleine scheepjes radiografisch vooruit schreeuwden.  

Toen ik wegging zag ik een eenzame Kroatische deelnemer (hij had zijn rugnummer al opgespeld) fanatiek in de weer met zijn bootje. Wie weet heeft hij die middag ook naar de tennisfinale op Wimbledon gekeken en zijn voormalige landgenoot Djokovic het goede voorbeeld zien geven. Let op nummer 9.

Maar woensdagavond zitten we weer met miljoenen voor de buis. Het volgende slachtoffer heet Messi.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.