Gerritschinkel.nl Columns & meer

30jun/140

Het sprookje duurt voort

Met nog vijf minuten te spelen had ik geen hoop meer. De fileermessen en de botte bijlen van de critici waren al tevoorschijn gehaald. Maar ook tegen de Mexicanen had Naranja Mécanica het laatste woord. Als een ware Houdini sloop Oranje naar de kwartfinales. Juichende Nederlanders en treurende Mexicanen. Ook Chilenen zijn diep in de rouw. Zondagmiddag was ik met mijn kleinzoon op de Kinderboerderij en zag daar twee somber voor zich uit starende mannen. Het opschrift van hun zwarte T-shirt maakte duidelijk dat zij fans zijn van Chili. De Oranjegekte duurt voort. Zelfs popfestivals worden tijdelijk stilgelegd.

Ik was zondag ook in het Groenhovenpark bij de cricketers van Olympia. In tegenstelling tot voetbal is cricket een oase van rust. Geen schreeuwende supporters, maar beschaafde aanmoedigingen. Geen opgewonden standjes en de scheidsrechter werd niet belaagd.

Nu moet ik toegeven dat ik een totale leek ben op het gebied van cricket, maar gelukkig is daar altijd nog Ton van Huut. Na een spoedcursus cricket voor dombo’s zijn de termen wicket, overs, wide en all out niet helemaal abracadabra meer voor mij.

Maar ook de cricketers wilden op tijd zijn voor het voetbal en daarom was de wedstrijd eerder begonnen. En die Mexicaanse biertjes smaakten me zondag trouwens voortreffelijk

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.