Gerritschinkel.nl Columns & meer

22jun/140

De Oranjekoorts neemt toe

“Ik ga echt niet al die voetbalwedstrijden kijken hoor” zei ik twee weken geleden tegen een kennis die er min of meer van uitging dat ik het hele WK voetbal wel voor de buis zou hangen. Maar ik moet mijn mening bijstellen. Je zult me niet in een oranje outfit door Gouda zien fietsen en er hangt ook geen grote leeuwenvlag aan mijn voorgevel. Maar ik ben toch meer door de voetbalkoorts getroffen dan ik dacht. En dat heeft niet alleen te maken met het succes van Nederland. Het is een WK met verrassingen. In Brazilië sneuvelen reputaties en staan nieuwe helden op. Wereldkampioen Spanje is roemloos uitgeschakeld. Costa Rica is voor mij voorlopig de tropische verrassing. De Lage Landen spreken een woordje mee, Nederland en België zitten bij de laatste 16. En wanneer u dit leest is ook bekend wie de poulefases hebben overleefd. Op naar de afvalrace.

Wat me nog even van het hart moet is dat ik me stoor aan de vaak ongenuanceerde kritiek op de commentatoren. Ben je enthousiast en meer fan dan journalist, is het niet goed. Geef je zakelijk commentaar, is het ook niet goed. Zoals zo vaak staan ook hier weer de beste stuurlui aan wal. Probeer het zelf eens zou ik zeggen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.