Gerritschinkel.nl Columns & meer

15jun/140

Op een mooie oranje zondagmorgen

Gouwestad Sport ligt tot eind augustus stil en dan heb je mooi de tijd om dingen te doen waar je anders niet aan toe komt. Fietsen op de vroege zondagochtend bijvoorbeeld. Lekker het luie zweet eruit rijden. Dat gehang voor de televisie met die voetbal- en hockeywedstrijden is niet echt goed voor je conditie.

Wat is het toch prachtig in de Goudse regio. Via Goudse Hout en Steinse Groen naar Hekendorp. Het terras van het café bij de Goejanverwellesluis was in bezit genomen door een koppel wielrenners. Het oranje was ook hier niet van de lucht. Wilhelmina van Pruisen had het in 1787 ongetwijfeld heel mooi gevonden. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat, na de vernietiging van de Spaanse Armada door de Hollandse Leeuw, nu alle oranje artikelen uit de kast zijn getrokken.

Na pessimisme dreigt de euforie nu toe te slaan. Mark Rutte heeft het al over de finale. Als het in de wedstrijd tegen Australië maar niet mis gaat. Hopelijk heeft van Gaal gekeken naar de twee hockeyfinales. Dan weet hij hoe het wel en hoe het niet moet.

Via de Reeuwijkse Plassen en de Breevaart, met een tussenstop bij ’t Vaantje, terug naar Gouda. Voorlopig mis ik mijn microfoon nog niet.        

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.