Gerritschinkel.nl Columns & meer

9jun/140

De rituele stoelendans

De zomerstop is nu echt ingegaan. Degradanten likken hun wonden en promovendi werken hun laatste katers weg. Jodan Boys mag zaterdag nog een keer aan de bak voor de VoetbalRijmond Cup.

Het nieuwe voetbalseizoen is nog ver weg, maar toch is het de komende tijd spannend voor veel clubs. Wie blijft en wie gaat. In het betaald voetbal wordt gesmeten met geld. Zestig miljoen euro voor een voetballer is niets. De gemeente Gouda zou voor dat bedrag de komende 10 jaar niet hoeven te bezuinigen.

Ook bij de amateurs wisselen voetballers soms sneller van club dan van onderbroek. Hier speelt geld ook vaak een rol. Of men is teleurgesteld en denkt dat het gras bij de buren groener is. En spelers keren terug naar hun roots. Jesse Kok bv. die weer lekker bij  Be Fair gaat spelen. Op 15 juni kan de eindstand worden opgemaakt.

Bij andere sporten zien we ook steeds vaker transfers. Ik moest even slikken toen ik las dat Remco Raghunath ILAC verlaat en in het nieuwe tafeltennisseizoen voor Vriendenschaar gaat spelen. Misschien is dit wel de voorbode voor een mooie fusie in de Goudse tafeltenniswereld. Waarom niet eigenlijk? Tenslotte zijn DONK en GZC ook min of meer geruisloos gefuseerd en dat hadden weinigen ook voor mogelijk gehouden.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.