Gerritschinkel.nl Columns & meer

1jun/140

Op naar het WK voetbal

De Grote Roerganger heeft gesproken. Onze Louis heeft 23 spelers absolutie gegeven en een aantal verdriet gedaan. De afvallers mochten hun bolides pakken en kunnen met vakantie. Dat heeft ook zijn voordelen. Kun je ook niet met pek en veren worden overgoten mocht Nederland voortijdig sneuvelen.

Voetbal minnend Nederland maakt zich op voor het WK voetbal. Langzaam kleuren de straten en cafés oranje. Ook Gouda verschiet dagelijks van kleur. De commercie ruikt zijn kansen en weet van gekkigheid niet wat ze nu weer moet verzinnen. Ik heb al de nodige ongein voorbij zien komen. “Creativiteit” kent soms geen grenzen. Maar ieder mens heeft recht op zijn eigen gekte. Als iemand in een juichpak van Roy Donders wil lopen moet hij dat vooral doen.

De voetbalcompetitie in Gouda zit er ook bijna op. Gouda moet zaterdag nog even naar Maasdijk, maar dat moet een formaliteit zijn. Als je dit nog uit handen geeft verdien je gewoon te degraderen. En Olympia verheugt zich op 2e Pinksterdag. De laatste sta in de weg heet TOGB.

Louis en de zijnen gaan naar Brazilië. Ik vind het alleen een misser dat de bondscoach Gouda doelman Erik van der Laan thuis heeft gelaten. Nu moeten we nog maar afwachten hoe het met de eventuele strafschoppen gaat.    

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.