Gerritschinkel.nl Columns & meer

19mei/140

Van de zondag naar de zaterdag

Er is veel aan de hand in district West 2. De ene na de andere voetbalvereniging laat het prestatievoetbal op zondag voor wat het is en verhuist naar de zaterdag. Dit seizoen werd de toon al gezet door SC Feyenoord. De zondaghoofdklasser moest in de 4e klasse beginnen en won alle competitiewedstrijden met grote cijfers. In het komende seizoen zullen Nieuwenhoorn, Neptunus-Schiebroek, SCO’63, Nieuwkoop, NSV ’46, Dilettant, om er een paar te noemen, proberen het voorbeeld van SC Feyenoord te volgen. Het is voor de zaterdagvoetballers van Gouda te hopen dat ze in de 3e klasse blijven en dat WDS promoveert, want probeer met deze ontwikkelingen maar eens snel uit die kelder van het zaterdagvoetbal te komen. Ik wens Rohda ’76 veel succes.

Maar deze volksverhuizing kan voor een aantal zondagteams ook gunstig uitpakken. Er komen nogal wat plaatsen vrij en dat betekent dat Olympia zondag a.s. bij winst al promoveert naar de 1e klasse. En volgens de laatste stand van zaken zijn Gouda en RVC’33 voor het Pinksterweekend ook al bijna zeker van promotie.

Ik vraag me alleen af wat de redenen zijn om het zondagvoetbal massaal de rug toe te keren. Lekker stappen op zaterdagavond denk ik. Dan hebben we in de horeca nog een winnaar.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.