Gerritschinkel.nl Columns & meer

21dec/130

Appels met peren vergelijken

Een bonte verzameling topsporters was vorige week dinsdag weer aanwezig tijdens het jaarlijkse Sportgala. Arjen Robben had zijn mooiste smoking aangetrokken, maar voelde zich als voetballer toch een beetje een vreemde eend in de bijt van het NOC/NSF feestje. Volop discussie in de media. De ene journalist vindt de nominatie van Robben terecht. Met zijn doelpunt waarmee hij Bayern München de Championsleague bezorgde moest hij zeker sportman van het jaar worden vonden velen. Anderen vinden het raar dat voetballers (en andere teamspelers) genomineerd worden voor de titel sportman of sportvrouw.

Sportverkiezingen. Juichende winnaars, maar ook teleurgestelde “verliezers”. Feit is dat het vaak heel lastig, zo niet onmogelijk is, om aan de hand van objectieve criteria winnaars aan te wijzen. Een wereldtitel telt meer dan een nationale titel. Maar heeft een voetbalteam dat kampioen is geworden in de 4e klasse meer kans dan een team dat via de nacompetitie naar de 1e klasse is gepromoveerd? Nog lastiger is het als sprake is van eenzelfde niveau. Een damkampioen of een schaakkampioen? Een handbalkampioen of een korfbalkampioen? Speelt het aanzien van de sport een rol?

Binnenkort wordt ook het Goudse Sportgala weer georganiseerd. Er zijn ongetwijfeld weer veel goede kandidaten, maar nu zal het ook weer een kwestie zijn van appels met peren vergelijken.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.