Gerritschinkel.nl Columns & meer

8dec/130

De loting voor het WK voetbal

Sinterklaas heeft nauwelijks zijn hielen gelicht of de Kerstman dringt zich al weer op. Edwin de Roy van Zuydewijn is niet van de buis te slaan en volgt het spoor van Willem Oltmans, die  ondanks de vele diskwalificaties destijds als een onvermoeibare marathonloper lachend over de finish strompelde.

Afgelopen donderdag overleed Nelson Mandela, oud bokser, vrijheidsstrijder, maar vooral verzoener. De vele lofuitingen waren meer dan terecht. Er werd bij de wedstrijden in het betaald voetbal een minuut stilte gehouden. Dat moet Sepp Blatter, als hij eens het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt, nog maar voor elkaar zien te krijgen. Die mag hooguit op elf seconden rekenen. 

Maar dat alles werd natuurlijk overschaduwd door het sportmoment van de laatste dagen. Niet de zoveelste nederlaag van PSV, Jodan Boys en SV Gouda, maar DE LOTING, die “spontane” en zogenaamd objectieve circusvoorstelling van de FIFA. Krantenpagina’s worden weer vol gekalkt. In radio- en televisieprogramma’s verschijnen weer de bekende “kenners” die het natuurlijk allemaal weer weten.

Het zal mij worst wezen tegen wie Nederland speelt. Een echte wereldkampioen moet van iedere tegenstander winnen. En aan bijgeloof doe ik niet, dus de eerste wedstrijd op vrijdag de 13e tegen Spanje kan ook worden gewonnen, en dan kunnen alle prognoses in de prullenbak.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.