Gerritschinkel.nl Columns & meer

26mei/130

Alfred Hitchcock en The Blues Brothers

De Goudse voetbalmeute, die blijkbaar geen dag zonder voetbal kan, spoedde zich zondag naar de het sportpark aan de Nieuwe Donkstraat om te zien of DONK het vege lijf zou redden.

Nou dat viel niet mee. Met nog vijf minuten te gaan en met een 0-1 achterstand leken de Gouwenaars aan hun laatste minuten als tweedeklasser bezig. Maar toen gebeurde het. Alfred Hitchcock, die tot dan verscholen achter een boom had gestaan, stapte uit zijn schaduw en gaf het sein tot een sensationele slotfase. Het leek ineens of er een knop werd omgedraaid. De gebroeders de Jong waren inmiddels als The Blues Brothers aan het front verschenen. De sierlijke Jeroen wist zijn broer, de oude krijger Menno ineens heel dichtbij. Een vlammende gelijkmaker, een geannuleerde strafschop in de laatste minuut en een dampende winnende treffer ver in de blessuretijd. Ongeloof bij velen. Rotterdamse supporters die hoofdschuddend afdropen en Donkianen die vol ongeloof naar de op volle toeren draaiende bierpompen snelden. Een penningmeester die likkebaardend rondliep. Hitchcock had zich weer geruisloos uit de voeten gemaakt.

De nacompetitie is soms een idiote roulette, maar ondanks het slechte voetbal heb ik me kostelijk vermaakt. Op naar het tweeluik met De Musschen. En Alfed Hitchcock is dan ook weer van harte welkom.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.