Gerritschinkel.nl Columns & meer

19mei/130

De maatschappelijke functie van de sportclubs

Er zijn nog maar vier gemeenten in Nederland die een betaald voetbalclub in hun stad ondersteunen. En dat zijn er wat mij betreft nog vier te veel. Ik kan maar meteen duidelijk zijn. Zieltogende clubs als Veendam en AGOVV zijn onlangs ter ziele gegaan omdat Veendam en Apeldoorn eindelijk die bodemloze put zagen. Nu zijn er meerdere vormen van overheidssteun. Enschede leent 20 miljoen aan FC Twente. Er zijn afspraken gemaakt dat alles wordt terugbetaald en dan is er niks mis mee. Betaald voetbalclubs hebben tenslotte ook een maatschappelijke functie. Maar leningen kwijtschelden is dubieus. Betaald voetbalclubs zijn gewoon bedrijven en moeten hun eigen broek ophouden. Begin eerst maar eens om de soms waanzinnige salarissen terug te schroeven.

Als sportliefhebber vind ik het jammer, maar als belastingbetaler ben ik blij dat we in Gouda geen betaald voetbal hebben. Maar ook de Goudse sportclubs hebben een maatschappelijke functie. Daarom hoop ik niet  dat het bezuinigingsspook als de man met de zeis om zich heen gaat maaien. Het water staat heel veel verenigingen nu al aan de lippen en als de gemeente Gouda over gaat tot draconische maatregelen vrees ik het ergste. Maar ik ben van nature optimistisch dus ik ga er van uit dat onze gemeentebestuurders niet gek zijn.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.