Gerritschinkel.nl Columns & meer

12mei/130

Vreugde en verdriet gaan hand in hand

De reguliere voetbalcompetitie zit er op. En het was geen best jaar voor het Goudse voetbal. Gouda was vorige week zaterdag al gedegradeerd en ook Jodan Boys moet een stapje terug doen. “We hebben minstens 40 punten nodig” zei Patrick Akerboom aan het begin van de competitie. En helaas heeft hij gelijk gekregen. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Afgelopen zondag zweefde de geest van Alfred Hitchcock boven de Goudse voetbalvelden. ONA redde net als vorig jaar op de laatste dag het vege lijf en DONK toonde lef, greep de laatste strohalm en kon ineens van de kampioen winnen. Daar waar in de competitie de punten tegen de directe concurrentie) werden verspeeld. Waar heb ik dat meer gezien. Maar nu die vermaledijde nacompetitie nog. 

Spanning was er vooral aan de top van de 3e klasse. Gouda speelde zich het snot voor de ogen om de smadelijke nederlaag in januari tegen Bodegraven weg te spelen en walste over de tegenstander heen. Maar na afloop bleek die walk-over niet genoeg en het team van Felix Aerts greep naast alle prijzen. Boosdoeners waren Woerden en het Groeneweg van René van Beek. Slechts één doelpunt scheidde Gouda van de nacompetitie. Hoe wreed kan het voetballeven zijn. Vreugde en verdriet zijn domweg een Siamese tweeling.  

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.