Gerritschinkel.nl Columns & meer

26aug/120

Op de kaart

“Jodan Boys voelt zich thuis in de Topklasse”. Een mooie kop op de website Voetbal op Zaterdag. De Goudse debutant dwingt na twee wedstrijden al respect af bij vriend en vijand. Vorige week zaterdag werd amateurvoetbalgrootmacht IJsselmeervogels met het schaamrood op de kaken teruggestuurd naar de boorden van het IJsselmeer. En gisteren werd Noordwijk met korfbalcijfers de duinen ingestuurd. Als je gistermiddag naar pagina 833 van NOS teletekst keek zag je dat Jodan Boys tot drie minuten voor half 5 alleen koploper was in de Topklasse. Uiteindelijk wonnen Katwijk en HCC Hardenberg ook hun wedstrijden waardoor er nu 3 koplopers zijn. Op doelsaldo staat het team van de succesvolle trainer Patrick Akerboom op de 2e plaats. Wie dat enkele weken geleden had durven beweren zou onmiddellijk ontoerekeningsvatbaar zijn verklaard.

Het is alleen jammer dat Jodan Boys afgelopen woensdag uitgeschakeld is in de KNVB Beker. Strafschoppen nemen blijft helaas toch soms nog een probleem. Althans het nemen er van niet, maar het benutten. Anders hadden ze op 26 september wellicht weer een ronde verder kunnen komen, want waarom zouden ze tegenstander Noordwijk dan ook weer niet verslaan. Maar het zij zo.

Voorlopig gaat het crescendo. Als ze nu maar niet naast hun voetbalschoenen gaan lopen. Maar zoals Joop Zoetemelk vroeger al zei “de weg naar Parijs is nog lang”, zal Patrick Akerboom ook zeggen “de competitie is nog lang”. En gelijk heeft hij. A.s. dinsdag staat de volgende tegenstander klaar, FC Lisse. Het team uit de Bollenstreek heeft slechts 1 punt en ik hoor de supporters al zeggen “weer 3 punten”. Of zoals een fanatieke supporter vorige week na afloop van de winst tegen IJsselmeervogels uitriep “op naar de Jupilerleague en het jaar daarop pakken we Ajax ook in”.  Er mag gedroomd worden, maar denk daarbij vooral nog eens aan Marco Borsato. Maar voorlopig staat het Goudse voetbal weer op de kaart.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.