Gerritschinkel.nl Columns & meer

25mrt/120

Die goeie ouwe radio

Het was me het weekendje wel. Hoofdklasser Jodan Boys verraste vriend en vijand en voert nu de ranglijst aan. Het gesprek de dagen daarvoor was het faillissement van Young Boys, de als een komeet omhoog geschoten voetbalclub uit Haarlem die vrijdag neerstortte en uit de competitie werd genomen. Koortsachtig overleg bij de KNVB met als gevolg een ranglijst die er ineens anders uit zag. Mocht Jodan Boys kampioen worden dan hoop ik dat ze niet dezelfde rare streken uit halen als Young Boys. En trainer Rinus Israël kan nu eindelijk ook met pensioen. Een afkoopsom zit er niet voor hem niet in vrees ik.

Dankzij het hogedrukgebied Harry was het aangenaam toeven in mijn tuin zaterdagmiddag. Ik hoefde niet met mijn microfoon de arena in en kon dus lekker in korte broek en een mooi boek luisteren naar Sport Op Zaterdag van radio Gouwestad. Terwijl de stralen van de warme lentezon mijn goddelijke lichaam verwenden, rende ik af en toe naar binnen om te kijken naar het WK afstanden. Ja, terwijl de mussen al bijna van het dak af dreigden te vallen werd in Heerenveen gewoon geschaatst. Ik heb in mijn geheugen zitten spitten, maar ik kan me niet herinneren dat er met zulke buitentemperaturen nog een WK schaatsen is verreden. Bij schaatsen denk je aan kou, ijs en sneeuw, maar dankzij Harry weet ik nu beter.

Ik wil nog even stil staan bij die goeie ouwe radio, het mooiste medium dat er bestaat. Een snel medium hoewel er nu sociale media zijn die sneller zijn. Dat ontdekte ik onlangs toen ik een doelpunt de ether in wilde slingeren, maar tot mijn lichte teleurstelling van de presentator te horen kreeg dat een snelle twitteraar me al voor was geweest. Maar ik troostte me met de gedachte dat ik over meer dan 140 tekens beschik. Bovendien is een tweet over het algemeen een koude mededeling en ontbreekt veelal de sfeer. Het is niet voor niets dat het radioprogramma Langs de Lijn afgelopen zondag zijn 10.000e uitzending beleefde. Ondanks de toenemende concurrentie van o.a. de televisie weet dit fenomeen toch wekelijks een half miljoen luisteraars te boeien. Als ik zelf zondagmiddag langs de lijn zit kan ik Langs de Lijn niet beluisteren, maar ik herinner me nog als de dag van gisteren zondag 29 april 2007. De laatste competitieronde in de Eredivisie en er waren nog 3 kampioenskandidaten. Ik deed zelf verslag van een wedstrijd van Gouda en regelmatig onttrokken spelers zich aan het spel om bij mij te informeren hoe het bij Ajax, PSV en AZ stond. Goed dat er radio was.

Die goeie ouwe radio, ik blijf er altijd fan van.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.