Gerritschinkel.nl Columns & meer

14mrt/120

Morgan Davis – Drive my blues away

De uit Detroit afkomstige en al sinds 1968 in Canada wonende Morgan Davis heeft onlangs een nieuwe cd het licht laten zien. Zijn 9e sinds zijn debuutalbum “Ready to play” uit 1982.

En om maar meteen met de deur in huis te vallen, zijn nieuwe album, getiteld “Drive my blues away”, is een lekker authentieke cd. Geen krachtpatserij, maar gewoon een album met vooral relaxte blues. Op de meeste nummers is slechts de gitaar en de stem van Davis te horen. Het begint al meteen met het J.J. Cale achtige “Sure as you live”. Vervolgens “ Thank you Mr. Reed”, een pure ode aan Jimmy Reed, met Seymour Townes op mondharmonica. Het album bevat behalve eigen composities covers van Lightnin’ Hopkins , Rice Miller, Robert Johnson en Skip James. “Look down the road” van Skip James duurt slechts 2 minuten, veel te kort, maar is wat mij betreft een van de mooiste nummers van de cd. Op “Happy song” wordt Davis begeleid door Colin Linden op slidegitaar. Het album wordt besloten met een broeiende versie van Robert Johnson’s “Ramblin’ on my mind”. Een klassieke afsluiter.

Eindconclusie: “Drive my blues away” is een lekkere cd met veelal relaxte en traditionele bluesnummers, met country en folk invloeden, die lekker weg luisteren. Liefhebbers van klassieke bluesmannen als Lightnin’ Hopkins, Snooky Prior, Bukka White en Robert Johnson zullen vast van dit album houden. Ik weet zeker dat ik dit album nog regelmatig zal opzetten. En nu maar hopen dat het niet te lang duurt voor hij zijn 10e album gaat opnemen.

Tracks:

 1. Sure as you live
 2. Thank you Mr. Reed
 3. Anticipation
 4. When you got a good friend
 5. Arléne
 6. The money men
 7. Dissatisfied
 8. Re-break my heart
 9. Love puzzle
 10. Look down the road
 11. Drive my blues away
 12. Happy song
 13. Ramblin’ on my mind
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.