Gerritschinkel.nl Columns & meer

5mrt/120

Paulien

Je hebt voetbalwedstrijden en je hebt voetbalwedstrijden. Soms gebeurt er weinig, soms helemaal niets. Vorige week zondag was ik bij Olympia – HMSH. Ik, en met mij veel supporters waren getuige van een draak van een wedstrijd. Wat een waardeloze pot voetbal zeg. Maar ik ben niet voor één gat te vangen, dus vol goede moed toog ik zondag weer naar Olympia. Hopelijk had trainer Frank Kooijman zijn discipelen op scherp gezet, want twee keer achtereen een wanprestatie leveren kan absoluut niet. De wedstrijd tegen Wilhelmus liet ook geen hoogstand voetbal zien, maar de spanning en de sensatie vergoedden veel, zo niet alles. De sensatie zat in de staart van de wedstrijd. De scheidsrechter liet ruim een kwartier extra voetballen en toen Olympia ver in die extra speeltijd de winst via een penalty toch naar zich toe leek te trekken, presteerden de gasten uit Voorburg het, toen het al bijna maandagmorgen was, alsnog om via een strafschop een gelijkspel uit het hete vuur te slepen. Je moet het gezien hebben om te geloven. Alfred Hitchcock is niet dood, hij leeft. Hij woont gewoon in Gouda, aan de Bodegraafsestraatweg nummer 52.  “Ik had beter na 90 minuten bij 1-1 kunnen stoppen” mompelde de scheidsrechter na afloop toen hij een lekker broodje bal verorberde. Ja, dat dacht ik ook, maar achteraf kijk je een koe in zijn derrière.

Over stoppen gesproken. Een van de grootste sportvrouwen van Gouda maakte zondag in tranen bekend dat ze stopte met schaatsen. “Het is gewoon klaar” aldus Paulien van Deutekom. “Ik had graag gewild dat het goed ging, maar helaas, de topsport is voor mij gedaan” aldus een geëmotioneerde schaatsster. Een goede en vooral moedige beslissing. Het was de laatste tijd niet meer je van het met Paulien. Met de moed der wanhoop en tegen beter weten in ploeterde zij voort. Ik mag ze wel die sporters die tegenslagen niet uit de weg gaan en proberen terug te komen. Maar tegen windmolens valt nu eenmaal niet te vechten. Ze had natuurlijk voor België kunnen gaan rijden. Dan had ze nog jaren vooruit gekund. Maar dat vind ik een schijnoplossing.

Aan iedere carrière komt een eind, ook aan die van Paulien van Deutekom. Wat een successen heeft deze sportvrouw behaald. Op 14 maart is het precies 4 jaar geleden dat zij gehuldigd werd. Op het bordes van het Goudse stadhuis. Een trotse burgemeester Cornelis benoemde haar tot ambassadeur van Gouda. Ik kon mijn tranen toen ook nauwelijks bedwingen, sentimentele gek die ik ben. Ik denk nog met weemoed terug aan dat prachtige podium bij het WK allround van 2008. Wereldkampioene Paulien van Deutekom, geflankeerd door Ireen Wüst en Kristina Groves.

Paulien bedankt.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.