Gerritschinkel.nl Columns & meer

15aug/110

Wesley

Het was weer lachen de afgelopen week. En dan heb ik het niet over de toestanden in Londen en andere Engelse steden. Losgeslagen idioten denken onder het motto van “wij zijn toch zo zielig” alle recht te hebben andermans spullen maar even rigoureus te slopen. Zelfs bij een atlete die volgend jaar in eigen land hoopt op een medaille zijn de stoppen doorgeslagen.

Over naar de sport. Wesley Verhoek van ADO Den Haag heeft een bereseizoen achter de rug en speelde zich in de kijker. Ajax wilde hem hebben maar dat zag Wesley niet zitten. Afgelopen week kwam er een superbod van Nottingham Forest en Wesley leek de koning te rijk. Hij toog naar de streek waar in de middeleeuwen de beruchte Robin Hood en zijn vrijbuiters de dienst uitmaakten. Ze stalen van de rijken om hun buit onder de armen te verdelen. Wesley keek een dag rond in het land van Robin Hood en wist het meteen “hier word ik niet gelukkig”. Hij verbijsterde vriend en vijand door te zeggen dat hij het niet deed. Weg schitterend salaris. Maar Wesley zag het niet zitten.

Ik wist niet wat ik hoorde toen ik de Hagenaar hoorde. “Wat een mietje, wat een ongelofelijke klootzak’ dacht ik. Maar ik ben van gedachten veranderd. Ik vind Wesley Verhoek eigenlijk wel een toffe gozer. In de opportunistische voetbalwereld zijn er blijkbaar ook nog figuren die hun hart laten spreken. Of misschien heeft zijn vriendin (of vrouw, weet ik veel, want zulke intieme zaken interesseren mij niet) een doorslaggevende rol gespeeld. Heimwee of niet, hulde aan Wesley Verhoek. Daar kan die andere Wesley nog een puntje aan zuigen. Want die andere Wesley, Wesley Sneijder, is volgens mij alleen maar belust op geld, geld en nog eens geld. Maar ja, daar zal zijn vriendin Yolante ook wel een meer dan beslissende vinger in de pap hebben.

Wesley Verhoek is een kanjer. Alleen vrees ik dat hij snel een andere zaakwaarnemer zal moeten nemen, want die man zal hem wel vervloekt hebben. Die zag een lekkere bonus door zijn neus geboord. Net goed, want die figuren zijn een ramp voor het voetbal. 

By the way, zou Johan Cruijff soms ook last hebben van heimwee. Deze zelfbenoemde voetbalbobo durft volgens mij niet naar Amsterdam te komen en laat de hele handel domweg naar Barcelona afreizen. Kom op Danny, wijs hem eens op Wesley Verhoek.  

   

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.