Gerritschinkel.nl Columns & meer

4jul/110

Avondetappe

De meeste sporters waren al met vakantie en sinds afgelopen week zijn daar onze landelijke politici bijgekomen. Er zijn weer bakken, al dan niet onverdoofd, vlees door heen gejast op de traditionele Haagse BBQ. In grote haast heeft het kabinet nog een aantal besluiten genomen, alvorens ze ook hun vakantiekoffers pakken. De ene minister schiet een gat in de begroting van zijn collega en minister Opstelten heeft bassend verordonneerd dat er voor extra politie-inzet moet worden betaald. Ook dit besluit van minister Opstelten zorgt weer de nodige verbazing. Sinterklaas hoeft zich geen zorgen te maken. Kan ik mee leven, maar dat de betaald voetbalorganisaties ook zijn uitgezonderd slaat als een tang op een onverdoofd varken. Daar waar organisatoren op kosten worden gejaagd lachen de opportunistische voetbalbobo’s zich een stuip. Ik zie hier de logica niet van in. Minister Opstelten moet hier in zijn vakantie nog maar eens goed over na denken. En wat te denken van het idiote voorstel om de programmamakers van radio 2 te verplichten 35% Nederlandstalige muziek te draaien. Martin Bosma moet echt snel met reces, want straks gaat hij sportclubs ook nog verplichten een bepaald percentage blanke Hollanders op te stellen. Of dat buitenlandse spelers per wedstrijd niet meer dan 1 doelpunt mogen scoren. Of dat Mart Smeets volgend jaar in ieder geval niet mag worden opgevolgd door Humberto Tan.

Over Mart Smeets gesproken, Mart is aan zijn laatste avondetappe begonnen. Wielerminnend Nederland ligt aan zijn voeten, maar ik kan me ook voorstellen dat hij niet bij iedereen in het pulletje valt. Een zekere vorm van arrogantie kun je deze vakman niet ontzeggen. Maar er lopen al genoeg slappe happers rond.

Hoe dan ook, de wielerkoorts is toegeslagen in Nederland. Kenners en zij die daar voor door gaan spiegelen ons mooie vooruitzichten. Supporters klappen zich de hand stuk voor de renners van “onze” bank. Over drie weken staan diezelfde fans weer te schelden op de bonussen van al die bankdirecteuren.

Mart’s avondetappe zorgt voor vertier en de collega’s van RTL zetten Gert Jacobs in. Het zou mij niet verbazen als deze Drent de nieuwe Erik Hulzebosch wordt. Lachen, gieren, brullen. Radio Tour houdt duizenden liefhebbers aan de buis gekluisterd en het gehalte Franstalige muziek is hoger dan normaal. Ik ben benieuwd wat Martin Bosma hier van vindt. Trouwens, wat vindt u van Wilfried de Jong als opvolger van Mart Smeets?

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.