Gerritschinkel.nl Columns & meer

9mei/110

Daantje Bedankt

“Daantje bedankt, Daantje bedankt”. De supporters van GZC DONK zongen haar zaterdagavond in Ede toe. Daniëlle de Bruijn was met haar team in een kolkend zwembad De Peppel landskampioen geworden. Polar Bears werd na de nipte nederlaag de dag tevoren in de Tobbe ook in hun eigen zwembad verslagen. De vrouwen van GZC DONK waren weer de beste van Nederland.

Een mooier moment van afscheid nemen kun je je niet wensen. Met een landstitel een schitterende carrière afsluiten is een droom die werkelijkheid werd. Gouddaantje zoals ze sinds de Olympische Spelen van 2008 in Beijing door fans liefkozend werd genoemd, hangt haar zwempak aan de wilgen. Daniëlle, de heldin van Beijing. Topscorer van het Olympisch toernooi en vooral de finalewedstrijd tegen de Verenigde Staten staat menigeen nog op het netvlies gebrand. Zij scoorde in die wedstrijd maar liefst zeven van de acht doelpunten, waaronder de winnende treffer. Ik zie het nog helder voor me. Ik had net een vergadering gehad en kwam onderweg naar mijn werkplek een TV tegen en zag haar nog net die winnende treffer scoren. Een wereldtopper, die naar later bleek het gehele toernooi met een kapotte kruisband te hebben gespeeld. Ik bedoel maar, wat als ze superfit was geweest.

Maar aan alle mooie dingen komt een eind en Daniëlle de Bruijn stopt dus met topwaterpolo. Ik zou wel eens willen weten hoeveel doelpunten ze heeft gemaakt. Er zal ongetwijfeld iemand zijn die dat heeft bijgehouden. Vertel het me, ik wil het weten. Een absoluut topsportster in de overtreffende trap. Rijk zal ze er denk ik niet van geworden zijn, want waterpolo is nu eenmaal toch nog een kleine sport voor velen. De eerste de beste voetballer die een min of meer zuivere pass over een afstand van pakweg twaalf meter kan geven verdient volgens mij meer dan deze Olympisch kampioene. Ja, het kan onrechtvaardig zijn in deze wereld.

Daniëlle de Bruijn gaat nu zelfs onze mooie Kaasstad verlaten. Maar ik weet zeker dat de Goudse sportwereld haar niet snel zal vergeten. Ik in ieder geval niet. Een standbeeld moeten ze voor haar oprichten. Ereburger van Gouda is ze volgens mij al, anders moet wethouder Marco Kastelein daar onmiddellijk voor zorgen. En GZC DONK moet cap nummer 13 nooit aan niemand anders geven, maar als een soort relikwie in de prijzenkast hangen. Er is vast nog wel een klein plaatsje vrij.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.