Gerritschinkel.nl Columns & meer

3jan/110

Het Bolletje

De laatste rookwolken van het vuurwerk zijn opgetrokken. Slechts hier en daar knalt er nog een iel rotje, maar daar maakt zelfs mijn hond zich niet meer druk over. Een achtergebleven oliebol wordt nog even weggewerkt. De sneeuw is bijna verdwenen en de nieuwjaarsrecepties zijn in volle gang. De top 2000 heeft zijn bekende riedeltjes afgedraaid en de fans van Queen zinnen op wraak om het verloren gegane terrein weer te veroveren. Gekken duiken met Unoxmuts en branie in zee. Allemaal een teken dat het nieuwe jaar is aangebroken.

Een nieuw jaar. Nieuwe ronde nieuwe kansen, om maar een cliché uit de kast te trekken. Maar nu de vraag: “Wat gaat 2011 ons brengen”. Ik heb al weer hordes voorspellers langs horen komen. En als uitkomt wat ons in het vooruitzicht wordt gesteld, dan is het soms schrikken.

Toch vind ik het eigenlijk ook leuk om iets te roepen en heb daarom mijn glazen bol uit de mottenballen gehaald en hem voor me op tafel gezet. “Wat zal het Goudse sportjaar 2011 ons brengen lief bolletje” fluisterde ik bezwerend. Het bolletje schrok even en mompelde dat Jodan Boys het vege lijf toch gaat redden. “Ga door”, riep ik. Tot mijn teleurstelling voorspelde de bol weinig hoogtepunten op voetbalgebied. Promotie zit er voor de Goudse voetbalclubs niet in. Wel een daverend feest aan de Bodegraafsestraatweg. Olympia wordt in juni 125 jaar. Ja, zo kan ik ook voorspellen, schreeuwde ik. Voor GZCDONK wordt 2011 een spannend jaar. Het bolletje kon geen uitsluitsel geven over een nieuw kampioenschap van de mannen. Maar voor de vrouwen voorzag het een verrassing. Het bolletje flikkerde ineens op en voorspelde resoluut een kampioenschap voor de Goudse rugbymannen. “En wat gaat het jaarlijkse Goudse Sportgala ons brengen?” brulde ik nu vol spanning. Het bolletje zweeg en liet slechts grote vraagtekens en een uitroepteken zien. Hieruit maakte ik op dat het met al die goede kandidaten lekker spannend gaat worden. In februari weten we meer. Ik gooide van spanning een glas water om en dat was blijkbaar het teken voor het bolletje om me duidelijk te maken dat in 2011 eindelijk met de bouw van het nieuwe zwembad wordt begonnen. “Zal tijd worden ook” knorde ik tevreden. In mijn enthousiasme maakte ik opeens een onverwachte beweging en het bolletje viel van de tafel op de grond. In duizend stukjes.

Ik wens u een sportief 2011.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.