Gerritschinkel.nl Columns & meer

20dec/060

Willem

Ik had me afgelopen zaterdag al een klein beetje verzoend met de gedachte dat ik die middag dankzij Pluvius niet langs de lijn zou staan. Een telefoontje naar Zwammerdam voorspelde niet veel goeds. “Herkeuring om 12.00 uur werd mij te verstaan gegeven”. Maar tot mijn stomme verbazing ging de wedstrijd toch door en ik spoedde mij op de fiets door de regen naar het veld van Gouda. Mijn vrouw had de auto geconfisceerd dus ik was op een lift aangewezen. In het Groenhovenpark aangekomen riep men mij bij de ingang al toe dat Willem voor de 100e keer op de bank zou zitten. En toen Willem mij zag liet hij trots zijn cadeautje zien. Netjes ingepakt kwam een ingelijst shirt van Gouda met rugnummer 100 te voorschijn. “Ik heb tot vandaag 99 keer bij Gouda op de bank gezeten zei hij. En dan heb ik alleen de competitiewedstrijden geteld. “In totaal heb ik 216 punten gehaald, een gemiddelde van 2,18 punt per wedstrijd, een record”. “En om kwart over vier hoop ik 219 punten te hebben”. Toen ik hem vroeg naar het doelsaldo van die 99 wedstrijden stond hij echter met een mond vol tanden. Dat kon zelfs de man die volgens mij in een voetbalpyjama slaapt niet zeggen. Ik denk dat hij stiekem baalde dat hij dat niet wist en ik verdenk hem er van dat hij diezelfde avond nog zijn aantekeningen is ingedoken om het antwoord op te zoeken. Hij zal mij er ongetwijfeld binnenkort mee om te oren slaan.

Willem is natuurlijk Willem Dekker, door velen liefkozend Dek genoemd. Een wandelende voetbalencyclopedie, zeker als het zijn eigen prestaties betreft. Een man bezeten van voetbal. Haal het niet in je hoofd om tijdens een radio-uitzending een voetbalclub uit een verkeerde plaats te laten komen want hij corrigeert je als hij je later op de middag achteloos op de fiets passeert.

Afgelopen zaterdag was een mooie dag voor Willem. Behalve het voetbalshirt ontving hij van zijn spelers na afloop van de wedstrijd tegen Zwammerdam een ingelijste elftalfoto. Willem nam hem glunderend en trots in ontvangst. Ik zag geen emotie op zijn gezicht maar ik weet zeker dat zijn hart van opwinding bonkte.

Het zal over een half jaar wennen zijn in het Groenhovenpark als Willem daar geen trainer meer is, want hij heeft te kennen gegeven het genoeg te vinden. Heeft iets met een houdbaarheidsdatum te maken of zoiets geloof ik. Willem wil geen Foppe, Guy of Alex worden.

Willem gaat nog 22 punten halen. In totaal heeft hij er dan 110 competitiewedstrijden opzitten, een gemiddelde van 2,17. Kijk dat is pas scorebordjournalistiek. Willem ik ga je missen, maar eerst nog even kampioen worden.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.