Gerritschinkel.nl Columns & meer

18okt/060

Lingo

Wat een simpele mededeling van Ton. F. van Dijk, zendercoördinator van Nederland 1 niet te weeg kan brengen. Hij deelde de goegemeente doodleuk mee dat het populaire woordspelletje Lingo per 1 januari 2007 van de buis dient te verdwijnen. Naar dat spelletje kijken volgens hem alleen oudere mensen en aangezien hij kijkverjonging wil doorvoeren, kan Lucile Werner wat hem betreft met pensioen. De wereld was te klein natuurlijk. Ieder zichzelf respecterend radio- en televisieprogramma besteedde er aandacht aan. Het nieuws beheerste de voorpagina’s van alle kranten. Het rapport dat de oorlog in Irak sinds de inval van de Amerikanen aan meer dan 665.000 mensen het leven heeft gekost werd naar de achtergrond gedrongen. Sancties voor Noord Korea, ja, maar in de marge. Iedereen stond op zijn achterste benen. Zelfs leden van de 2e Kamer ontwaakten en er werden kamervragen aangekondigd. Premier Balkenende begon er zijn wekelijkse interview met Ferry Mingelen mee. Wat gebeurt er toch allemaal beste mensen. Nog even en de Veiligheidsraad komt weer in spoedzitting bijeen. Kan Kofie Annan nog even zijn laatste klus klaren. Maar Nederland staat op tilt. Ik vroeg tijdens de voetbalwedstrijd Jodan Boys - BVCB aan een aantal oudere supporters wat zij er van vonden. En inderdaad, zonder uitzondering sprak iedereen er schande van.

Het zal mij worst zijn als Lingo van de buis verdwijnt. Ik kijk er nooit naar. Mij interesseert het geen ene malle moer. Maar ik kan mij wel voorstellen dat veel mensen met plezier naar dit spelletje kijken. Ik kan zo een tiental programma’s opnoemen die wat mij betreft eerder aan de beurt komen om te verdwijnen, maar wie ben ik om dat te roepen.

Weet u wat ik echt een schande vind. Dat de REKAM de euvele moed heeft gehad om de BBC van de kabel in Gouda te halen. Wie zijn zij wel om te bepalen dat ik mijn favoriete sportprogramma op de zaterdagavond niet meer mag zien. Match Of The Day is een sportprogramma dat die naam echt verdient. Er wordt ook in gepraat, maar vergeleken met het gereutel in de Nederlandse sportprogramma’s is MOTD een Sportwalhalla. De onderkoelde Britse humor van Gary Lineker hoor ik duizend maal liever dan het plichtmatige clichéachtige geblaat.

Naar Gouwestad Sport luisteren veel mensen. En ik weet uit betrouwbare bron dat bij deze luisteraars veel oudere sportliefhebbers zijn. Stel je voor dat Gouwestad Sport zich alleen op jongeren moet richten omdat we anders moeten stoppen. Maar de van Dijken cs maken bij ons geen schijn van kans. Wij zijn er voor jong en oud.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.