Gerritschinkel.nl Columns & meer

1okt/060

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Na de torenhoge verwachtingen werd het voetbalseizoen 2005-2006 voor de Jodan Boys toch niet wat je er van had verwacht om het maar eens eufemistisch uit te drukken. De typering ‘rampseizoen’ was eerder op zijn plaats hoewel er voor rampen natuurlijk ergere dingen nodig zijn dan het feit dat je niet het verwachte aantal punten haalt. Gelukkig werd degradatie naar de 3e klasse op het nippertje ontlopen want anders had ik het nog niet zo net geweten. Er rolden enkele koppen maar dat is in de voetbalwereld net zo normaal als het gegeven dat de zon dagelijks op en onder gaat. Door schade en schande wordt men wijs, doe wel en zie niet om, uithuilen en opnieuw beginnen, nieuwe ronde nieuwe kansen. Ach de clichés’s zijn niet van de lucht en er is voor ieder wel iets van zijn gading bij.

Het nieuwe voetbalseizoen is al weer enkele weken oud en de prestaties zijn nogal wisselend. In de bekercompetitie konden geen potjes worden gebroken en een roemloos einde in de poule was het gevolg. Dan de competitie maar want daar moet het echt gebeuren. In Nootdorp vonden de mannen van Willem den Besten al meteen hun Waterloo. Een kansloze nederlaag naar ik heb begrepen, want ik heb die wedstrijd zelf niet gezien, maar de cijfers zeggen veel zo niet alles. In de eerste “thuiswedstrijd” zag het er naar uit dat de pretenties toch waar zouden worden gemaakt. Maar zelfs een 3-0 voorsprong was niet genoeg om de eerste punten binnen te halen. De buitenwereld wist niet wat men zag en ik denk de binnenwereld ook niet. Dan moest WDS er maar aan geloven. Maar ook die wedstrijd leverde niet het gewenste resultaat op. Door een zondagsschot (die gelukkig ook op zaterdagmiddagen voorkomen) van een invaller werd het 3e verlies op rij voorkomen.

Ik had aan het begin van het seizoen verkondigd dat ik van het huidige elftal meer verwachtingen had dan van het team van vorig jaar. Maar na de eerste drie competitiewedstrijden begon ook ik een beetje achter mijn oren te krabben. Was het gat dat Mitchel Heerkens en Mohammed Saber achter hebben gelaten dan zo groot dat Ard Keus bij wijze van spreken weer van stal moest worden gehaald? Ondanks het feit dat ik Ard een hele aardige knul vind hoop ik toch niet dat het zover moet komen. Maar in Rijswijk leek de victorie dan toch te beginnen. Semper Altius werd ruim aan de kant gezet. Sander van Gool mag weer met meer recht zijn achternaam veranderen in van Goal en naar ik heb begrepen is de invloed van Vincent van Staveren groeiende en dat is een goed teken want van hem heb ik echt hoge verwachtingen.

Gisteren toog ik dus vol verwachting weer naar het veld van GSV waar RCL het volgende slachtoffer zou moeten worden. Maar dat viel vies tegen. Kansen creëren is het probleem niet direct maar dat afmaken. Er wordt wel geschoten, maar voornamelijk richting Venus en Mars zodat het gat in de ozon nog grotere vormen aan gaat neme.  Mijn optimisme dat Jodan Boys dit seizoen echt voor de prijzen gaat heeft gisteren weer een deukje gekregen. Maar toch durf ik nog steeds met iedereen een weddenschap aan te gaan (ook met Piet van Mullem) dat we volgend jaar in Gouda zo maar weer eens een zaterdageersteklasser zouden kunnen hebben.

Volgende week gaan The Boys naar Zevenhoven, waar het letterlijk en figuurlijk kan spoken. Het schijnt zelden te zijn voorgekomen dat de punten uit dat mooie dorp werden meegenomen. Maar misschien bevestigt ook hier de uitzondering de regel.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.