Gerritschinkel.nl Columns & meer

4sep/240

Bekervoetbal

Er wordt in de Goudse regio weer voor het echie gevoetbald. Weg met de vrijblijvendheid van de oefenpotjes. Onder het motto ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen, zijn alle ogen, als het goed is, gericht op het seizoen 2024 – 2025.

De vraag is of iedereen klaar is voor de nieuwe competitie. Net zoals vorige jaren worden voorafgaand aan de competitie bekerwedstrijden gespeeld. Afgelopen zaterdag werden de eerste wedstrijden in de poulefases gespeeld. En als je de uitslagen bekijkt dan kun je je afvragen of iedereen inderdaad al in de startblokken staat. Abnormale uitslagen als VVOR – DRL (12–0), FC HWD Moordrecht (0–11) en Abbenbroek – WCR (2–10) geven te denken. Ook SV Gouda kreeg bij Be Fair in Waddinxveen een zware nederlaag (10–0) te slikken. Ik dacht even dat ik in de korfbalcompetitie verdwaald was.  

Nu zal de ene trainer de bekercompetitie belangrijk(er) vinden dan de ander. Aan die eerste uitslagen moeten we niet direct conclusies verbinden. Ook niet aan het gelijkspel van Jodan Boys (2-2), het verlies van Olympia (3-0), de winst van DONK (2–1) en ONA (3–1).

Teams waren waarschijnlijk nog niet compleet door vakanties en blessures. Trainers zoeken nog naar de juiste speelwijze en de ideale opstelling. Dat laatste geldt denk ik zeker voor de nieuwe trainers van De Jodan Boys, DONK en Olympia. Bekerwedstrijden beschouwen als test voor de echte competitie, ik sluit het niet uit.

Bekervoetbal is leuk, zeker als je de poulefase overleeft, want hoe verder je komt hoe aantrekkelijker de tegenstanders. Dat kunnen ze bij De Jodan Boys over meepraten want daar denken ze nog dagelijks met veel plezier terug aan die onvergetelijke dinsdagavond 25 oktober 2016 toen in de Adelaarshorst in Deventer eredivisionist Go Ahead Eagles werd uitgeschakeld. En ondanks de uitschakeling daarna op 14 december 2016 door Vitesse, verlieten de Gouwenaars met opgeheven hoofd het Gelredome in Arnhem.

Bekervoetbal kan mooi zijn, maar ik begrijp dat clubs de competitie belangrijker vinden. Nog even de puntjes op de i zetten, want op 21 september moeten jullie er echt staan.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.