Gerritschinkel.nl Columns & meer

1mrt/240

Metamorfose

Ik was afgelopen zaterdag voor het eerst op Sportpark ’t Suyt in Waddinxveen. Dit sportcomplex ligt er al sinds 2008, dus kun je nagaan hoe lang het geleden is dat ik bij een wedstrijd van Be Fair was. Een prachtig nieuw complex waar de club trots op mag zijn. Iets dergelijks overkwam mij onlangs ook toen ik bij vv Cabauw was. Daar was ik zeker in geen 20 jaar geweest schat ik. Hier was veel veranderd, er was een tribune en alles was verder nieuw. Alleen de bestuurskamer was nog in dezelfde staat. Dat zowel in Waddinxveen als in Cabauw de tegenstander sv Gouda heette is toeval.  

Ik loop sinds 1984 rond als sportverslaggever en dan realiseer je je dat veel sportcomplexen sindsdien een metamorfose hebben ondergaan. Zwembaden en sporthallen zijn gesloopt en er zijn nieuwe voor in de plaats gekomen. GRTC Excelsior opent na vele omzwervingen in 2001 een nieuwe wieleraccommodatie in de Goudse Hout. Eind jaren ’80 krijgen RFC Gouda, The Braves en Petanque Vereniging Gouda een nieuw onderkomen in Sportpark De Uiterwaard. Goudse voetbalclubs krijgen massaal kunstgrasvelden en renoveren hun accommodaties of verhuizen zelfs, zoals sv DONK in 2009, naar een nieuwe locatie in de Oostpolder. Er zijn een tennishal en een boogschietbaan gerealiseerd.

In 2013 opent oud-wereldkampioen driebanden Dick Jaspers een nieuw biljart- en denksportcentrum De Hoog. Dammen, schaken, bridge, biljarten en GO, die nogal eens moesten verhuizen, zitten nu onder één dak. Helaas is er nu onzekerheid omdat deze sporters misschien moeten verkassen omdat er plannen zijn om het Sportcentrum een andere bestemming te geven.

Over metamorfose gesproken, het afgelopen weekend was het weer een schaatsfeest in Thialf. Nu zit je lekker droog maar ik kan me nog de dag in 1971 herinneren dat ik bij het EK allround was in het toen nog onoverdekte Thialf. Het beruchte EK waar Jan Bols door een verkeerde wissel zijn Europese titel verspeelde. Verder was het regen regen en nog eens regen. Ik heb bijna de hele dag onder plastic gezeten. Maar het was toch iets dat je niet vergeet.    

  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.