Gerritschinkel.nl Columns & meer

7apr/230

DeWolff – Love, death & in between

De Limburgse bluesrockband DeWolff is in 2007 opgericht in Geleen. De band bestaat uit Pablo van de Poel (gitaar, zang), Luka van de Poel (drums) en Robin Piso (Hammond, wurlitzer). De band wint in 2008 de eerste prijs in de landelijke finale van Kunstbende (een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert). DeWolff wordt dan ontdekt en krijgt in datzelfde jaar een platencontract. Zij treden veel op, in clubs en op festivals in Nederland (o.a. in Paradiso en in 2010 op Pinkpop), in België, Frankrijk, Italië, Hongarije, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië, Polen, Zwitserland en Duitsland. Hun eerste ep komt in 2008 uit en hun debuutalbum Strange fruits and undiscovered plants verschijnt in 2009.  In 2019 wint DeWolff een Edison in de categorie ‘beste rockact’.

Begin februari jl. verscheen het nieuwe (10e) album van DeWolff, Love, death & in between. Het album werd geheel analoog en live op tape opgenomen (zonder overdubs) in een Franse studio in Bretagne. De band werd tijdens deze opnamen bijgestaan door een groot aantal muzikale vrienden (achtergrondzangeressen, blazerssectie, percussionist, bassist).  

Het album opent met de energieke uptempo soulvolle bluesrocker Night train. Gedreven drumwerk, blazers, koortjes, Hammond en vlammende gitaarlicks. Ook in het gevarieerde Heart stopping kinda show druipt de soul er van af. Fameus is het gitaarwerk daarna weer in het ontspannen Will’o the wisp. In Jacky go to sleep zijn het vooral de jazzy Hammondklanken en de fraaie basloopjes die de aandacht trekken. Een van de hoogtepunten is het 16 ½ minuut durende Rosita. In dit gevarieerde nummer komen alle musici uitgebreid aan bod. Mr. Garbage man is een prachtige bluesballad. In het bluesy Counterfeit love zijn naast de strakke ritmesectie en een spetterende Hammondsolo de koortjes weer een streling voor het oor. Message for my baby is in soul gedrenkte opwindende southern rock. Gilded (ruin of love) begint rustig maar als de blazers er bij komen neemt de stevigheid toe, zeker als de Hammond ook gaat soleren. Na het ingetogen Pure love is Wontcha wontcha weer spetterende southern rock waar alle musici er 6 ½ minuut lang vol tegenaan gaan. Met het enigszins psychedelische Queen of space & time wordt het album afgesloten.

Conclusie: Love, death & in between is een bevlogen en energiek album van gedreven musici, waarbij liefhebbers van rock, soul, blues, funk en gospel helemaal aan hun trekken komen.

Tracks cd:

 1. Night train
 2. Heart stopping kinda show
 3. Will’o the wisp
 4. Jacky go to sleep
 5. Rosita
 6. Mr. Garbage man
 7. Counterfeit love
 8. Message for my baby
 9. Gilded (ruin of love)
 10. Pure love
 11. Wontcha wontcha
 12. Queen of space & time
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.