Gerritschinkel.nl Columns & meer

4jul/220

Wielrennen

Voetbalminnend Gouda en omstreken was afgelopen zaterdag massaal afgekomen op de voetbalwedstrijd van het Gouds Sterrenteam tegen Sparta Rotterdam. Het werd een echt voetbalfestijn op Sportpark Oosterwei. Initiator Karel van den Heuvel en de zijnen hadden alles piekfijn voor elkaar. Zelfs de weergoden werkten mee en ook zij hadden hun uiterste best gedaan om het tot een geslaagd evenement te maken. Dat de Goudse voetballers uiteindelijk met 0 - 9 verloren leek niemand te deren. Vandaag stond de aloude olympische gedachte van de Franse baron Pierre de Coubertin ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ voorop.

De voetbalprofs zijn al weer voorzichtig begonnen met de trainingen. De Oranjeleeuwinnen maken zich op voor het EK dat deze week in Engeland begint. Maar na afgelopen zaterdag is het voetbalseizoen bij de amateurs nu echt afgesloten.

Het is nu volop tijd voor typische zomersporten als cricket en honkbal. En uiteraard voor wielrennen, want het kan niemand ontgaan zijn dat de Ronde van Frankrijk van start is gegaan in Denemarken. Drie weken is het ook op radio en tv veel Tour de France wat de klok slaat.

Was het in Denemarken een wielerfeest, in het wielergekke Vlaanderen kunnen ze er ook wat van. Ieder zichzelf respecterend dorp heeft wel een café dat vernoemd is naar een Vlaamse wielrenner. Huidige toppers als Wout van Aert, Tiesj Benoot, Oliver Naesen, Yves Lampaert, Dylan Teuns, Jasper Philipsen en Tim Wellens worden op handen gedragen. Maar  ook iconen uit het verleden als Eddy Merckx, Tom Boonen, Rik van Looij, Roger de Vlaeminck en Freddy Maertens worden door de Vlaamse wielerfans nog steeds omarmd.

Ik ga er een paar weken tussenuit. Naar Vlaanderen. En als er iets interessants te melden is dan leest u dat hier. Ik wens iedereen een fijne vakantie.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.