Gerritschinkel.nl Columns & meer

27jul/210

Tom Petty and the Heartbreakers – Angel dream

In 1996 verscheen het soundtrackalbum Songs and music form the motion picturen ‘She’s the one” van Tom Petty and the Heartbreakers. Dit 15-tracks tellende album bevatte ook een aantal nummers die waren opgenomen tijdens de sessies van het album Wildflowers , maar die uiteindelijk niet op dat album uit 1994 zijn terecht gekomen.

Om het 25-jarige jubileum van het soundtrackalbum ‘She’s the one’ te vieren is dit album deze maand opnieuw, geremixt en geremasterd, uitgebracht onder de titel Angel dream. De tracks die waren overgebleven van Wildflowers zijn weggelaten en in plaats daarvan zijn vier nooit eerder uitgebrachte tracks van Tom Petty and the Heartbreakers op deze nieuwe (her)uitgave te vinden.

Het openingsnummer, de prachtige ingetogen akoestische song Angel dream no. 2 doet meteen vertrouwd aan. Grew up fast varieert daarna van rustig tot lekker rockend. Lekker stevig en gedreven met vet gitaarwerk is Change the locks, een song van Lucinda Williams uit 1988. De band gaat vervolgens helemaal los in de uptempo stampende bluesrocker Zero from outer space. De Beck Hansen compositie Asshole is een mooie ballad met fraai gitaarwerk van Mike Campbell. Een van de vier nieuwe songs is het rustige ingetogen jazzy One of life’s little mysteries. Walls no. 3 is weer zo’n typische melodieuze Tom Petty song. Ook nieuw is JJ Cale’s Thirteen days, met een fraaie slide, orgel, piano en straf drumwerk. Het derde nieuwe nummer is 105 Degree, een felle bluesrocker en ook de Petty – Campbell compositie Climb that hill rockt stevig met gitaren en een strakke ritmesectie. Supernatural radio staat ook op het originele album uit 1996 maar krijgt hier een langere uitvoering die varieert van rustig tot fel rockend. Het slotnummer French disconnection is een instrumental met de akoestische gitaren van Petty en Campbell, de mondharp en het orgel van Benmont Tench. Ook deze instrumental is een niet eerder uitgebrachte track.

Conclusie: Angel dream zijn Tom Petty and the Heartbreakers op hun best.  

Tracks:

 1. Angel dream no. 2
 2. Grew up fast
 3. Change the locks
 4. Zero from outer space
 5. Asshole
 6. One of life’s little mysteries
 7. Walls no. 3
 8. Thirteen days
 9. 105 Degree
 10. Climb that hill
 11. Supernatural radio  (extended version)
 12. French disconnection

Line up:

 • Tom Petty – gitaar, zang, mondharmonica, tamboerijn, timpaan, backing vocals
 • Mike Campbell – elektrische gitaar, akoestische gitaar, 12-string gitaar, slide gitaar
 • Howie Epstein – bas, backing vocals
 • Chris Bellman – drums
 • Curt Bisquera – drums
 • Stan Lynch – drums
 • Benmont Tench – harmonium, orgel, (elektrische) piano
 • Chris Trujillo – percussie
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.