Gerritschinkel.nl Columns & meer

25jan/210

Waterpolo

Het is al bijna weer vijf jaar geleden dat veel ogen gericht waren op Gouda. In het Groenhovenbad probeerde het Nederlandse vrouwenwaterpoloteam zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. In een afgeladen zwembad deed ik op zaterdag 26 maart 2016 radioverslag van de kwartfinalewedstrijd Nederland – Spanje. Het optimisme bij de Nederlandse dames was groot, maar het werd een grote deceptie. Oranje verloor van de Spaanse furie en ging kopje onder in het Goudse zwemwater. De Olympische droom viel in duigen. Weer minstens vier jaar wachten op de herhaling van het gouden succes van 2008 in Beijing. Het Groenhovenbad werd gevuld met bittere tranen.

Vorig jaar januari dreigde het opnieuw mis te gaan. Tijdens het EK 2020 in Budapest werd in de halve finale verloren van Rusland en verspeelde Nederland de eerste kans op een olympisch ticket. Weer veroordeeld tot het spelen van kwalificatiewedstrijden. 

Maar met de nodige vertraging hebben de Nederlandse waterpolovrouwen zich het afgelopen weekend toch geplaatst voor de Olympische Spelen. In de finale van het OKT in Triëst verloor het team van Arno Havenga weliswaar met 11 – 13 van Hongarije, maar als finalist had Nederland zich al verzekerd van Tokio.

De Oranjevrouwen gaan naar Tokio. Met een belangrijke Goudse (GZCDONK) inbreng. Bondscoach Havenga was jarenlang speler van GZCDONK. Met toppers Maud Megens, Nomi Stomphorst en Brigitte Sleeking. En keepster Debby Willemsz, die eerder gefrustreerd was afgehaakt, maar haar motivatie weer heeft gevonden en helemaal terug is aan het keepersfront.

De waterpolosters gaan nu over tot de orde van de dag. De activiteiten worden op een lager pitje gezet tot de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio begint. En nu maar hopen dat de Olympische Spelen dit jaar doorgaan.   

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.