Gerritschinkel.nl Columns & meer

18jan/210

Goudse Reddings Brigade

Vorige maand sprak de KNVB de hoop uit dat de voetbalcompetitie bij de amateurs medio januari zou worden hervat. Maar die hoop was ijdel en volgens mij gebaseerd op het gegeven dat er een wonder zou gebeuren. En dat wonder is uitgebleven, de lockdown is zelfs verlengd tot 9 februari en daar zal het niet bij blijven vrees ik.

De voetbalcompetitie zou dus afgelopen weekend, tegen beter weten in en in welke vorm dan ook hervat worden. Maar ik heb de hoop opgegeven. Het voetbalseizoen 2020-2021 moet als verloren worden beschouwd. Jammer, maar helaas.

Sommige andere sportcompetities zijn of worden desondanks toch weer hervat. Ook de waterpolocompetitie in de eredivisie. De dames en heren van GZCDONK gaan in een verder gesloten en troosteloos Groenhovenbad weer te water. Binnenkort dus weer enige activiteit in het zwembad.

De Goudse Reddings Brigade (GRB) mag haar onderkomen in het Groenhovenbad helaas nu niet gebruiken. Dat is stevig balen voor deze Goudse vereniging die dit jaar haar 100-jarige bestaan viert. Net als bij veel sportverenigingen zijn ook bij GRB alle activiteiten afgelast. Vol verlangen werd uitgekeken naar het NK Pool C-D-E dat in maart in het Groenhovenbad zou worden gehouden. Maar helaas is dit evenement vanwege COVID-19 ook figuurlijk in het water gevallen.     

De Goudse Reddings Brigade schaart zich in het illustere rijtje Goudse sportverenigingen die een eeuw of ouder zijn. En dat is een felicitatie waard. Vorig jaar kon een aantal verenigingen hun feestelijke jubileum niet vieren en de eerste evenementen van de nieuwe eeuweling zijn helaas ook al gecanceld. Maar ik hoop van harte dat het feestprogramma van de GRB niet verder in welk water dan ook valt en dat deze mijlpaal niet geruisloos voorbij gaat.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.