Gerritschinkel.nl Columns & meer

25okt/200

100 JAAR SV DONK

Deze week mag de Goudse sportwereld weer een eeuweling begroeten. Donderdag 29 oktober is het precies 100 jaar geleden dat de Goudse voetbalclub R.K.V.V. DONK werd opgericht. Initiatiefnemers waren pater A.J.M. van de Donk OFM en de heer J Kasbergen.

Ik maakte medio jaren ’80 kennis met SV DONK. De club speelde toen bij de Julianasluizen en mijn gedachten dwalen terug naar de tijd van dit oude knusse complex. Naar de legendarische voorzitter Bart van der Sprong. Naar de heer Lorjé, die me corrigeerde als ik het over corner had i.p.v. hoekschop. Naar die kleine generaal Jober Thoen, het oliemannetje, wereldberoemd in Gouda en verre omstreken. Naar het dodelijke spitsenduo René van Beek en Renke Prevo, dat de tegenstander op voorhand al angst aan joeg. Naar de technici Patrick Akerboom en Peter Straver. Naar de supporters van het ‘zuivelfront’, nu melkboeren in ruste Quirien Schoonderwoerd en Kees Olsthoorn. Naar de dames van DONK die toen in de landelijke 1e divisie speelden. Naar de helaas deze week overleden uitstekende doelman Per Lubbers, die af en toe op mijn radiocommentaar reageerde. Ik zat n.l. in die tijd op een bankje pal achter zijn doel en hij kon dus alles wat ik zei verstaan. Naar de grensrechters Rinus van der Stad en Jan Nuijen. Naar de kerkdiensten bij jubilea, waar de DONK-vlag in de kerk pontificaal achter de pastoor hing.

Legendarisch waren de feestavonden van DONK, want feesten kunnen ze bij deze (h)echte familieclub. Zo herinner ik me de optredens van Arne ‘meisjes met rode haren’ Jansen, Dries Roelvink en de imitatie Dorus.

COVID-19 heeft het jubileumprogramma van DONK helaas in het honderd laten lopen, maar ijs en corona dienende neemt DONK volgend jaar revanche. De draaiboeken liggen klaar.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.