Gerritschinkel.nl Columns & meer

10aug/200

Mondkapjes

Verschil van mening moet er zijn maar wat zou het leven simpel zijn als de neuzen in sommige gevallen allemaal dezelfde kant op zouden staan. Geen verschil van inzicht. Die kant gaan we op! Saai zult u zeggen, al die eenheidsworst dat we hetzelfde denken. Mogen we geen afwijkende mening meer hebben?

Neem de discussie over de mondkapjes, ook wel mondmaskers genoemd. Voor- en tegenstanders struikelen over elkaar heen. Wat de een complete onzin noemt, vindt de ander niet meer dan logisch. Zelfs de geleerden, althans degenen die daar voor door moeten gaan, verschillen van mening over het nut van deze beschermende maatregel. Veel mensen voelen zich aangetast in hun vrijheid. ‘Wie denkt die overheid wel dat ze is om mij te verplichten die mombakkes te dragen, we leven toch niet in een dictatuur’. Dat men anderen in gevaar kan brengen is dan blijkbaar van ondergeschikt belang. Zo kan de betekenis van het woord vrijheid ook op verschillende manieren worden uitgelegd.

In de sportwereld zien we ook veel mondkapjes. Wielrenners en autocoureurs die gemaskerd de pers te woord staan. Afgelopen weekend zaten fans met mondkapjes op de tribune bij de voetbalwedstrijd Feyenoord – Sparta. Op de trainersbanken zag ik trouwens geen kapjes.

Ook de radiocommentatoren hadden een mondmasker op tijdens hun verslag. Desondanks waren ze luid en duidelijk te verstaan. Ik vroeg me toen meteen af of ik, als de voetbalcompetitie bij de amateurs begint, ook verplicht ben een mondkapje te dragen tijdens mijn radioverslag. Soms zit je dan tussen het publiek, maar er zijn ook mooie afgesloten radiocabines. Dan ook verplicht? Ik moet er eigenlijk niet aan denken, maar als het moet, dan moet het maar. Ik wil niet als een egoïst te boek staan.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.