Gerritschinkel.nl Columns & meer

7mei/200

The White Buffalo – On the widow’s walk

Singer-songwriter-gitarist Jake Smith (a.k.a. The White Buffalo) is geboren op 20 mei 1974 in Eugene, Oregon en groeit op in Huntington Beach, South California. In California komt hij in aanraking met de punk en de countrymuziek. In 2002 brengt hij zijn eerste studioplaat, Hogtied like a rodeo, uit. Daarna duurt het zes jaar voordat er een nieuw album van Smith verschijnt. Smith krijgt ook enige bekendheid door de tv serie ‘Sons of anarchy’, waarin hij o.a. een versie van House of the rising sun inzingt.

Na drie jaar verschijnt er eind mei weer een nieuw album van The White Buffalo. On the widow’s walk is zijn 7e studioalbum, de opvolger van Darkest darks, lightest lights. Het album bevat elf nieuwe door Smith geschreven songs. Producer is Shooter Jennings, de zoon van de legendarische countryzanger –gitarist Waylon Jennings en singer-songwriter Jesse Colter. On the widow’s walk is een gevarieerd album van uptempo (country)rockers tot rustige (folk)ballads.

Het openingsnummer Problem solution begint heel stevig en gaat halverwege over in een lekker laid back tempo met fraai pianospel van Jennings. The drifter is daarna een prachtige ballad, vrijwel akoestisch met piano, en intens gezongen door Smith met zijn donkerbruine stem. No history is een fantastische uptempo rocker die gekenmerkt wordt door strak drumwerk. Sycamore en Come on shorty zijn weer fraaie bluesy ballads met fraai pianospel van Jennings. Een van de prijsnummers is de ballad Cursive, met een fantastisch intens zingende Smith. Faster than fire, de titel zegt het al, is een heavy snelle gitaarrocker met een daverende ritmesectie. Heel gevarieerd is de zang in het titelnummer Widow’s walk, dat begint met een mooi piano-intro. River of love and loss begint met een akoestisch gitaarintro voordat Smith zijn mooie warme donkerbruine stem weer laat horen en hij het nummer letterlijk fluitend afsluit. Ook de viool is in dit nummer te horen. In The rapture hangt een duistere sfeer met de rauwe zang als een huilende wolf. Het album eindigt met de met strijkers en piano opgesierde ballad I don’t know a thing about love. Smit laat in dit prachtige nummer nogmaals horen over een zeer mooie stem te beschikken.

Conclusie: On the widow’s walk is een topalbum van een geweldige zanger.

Tracks:

 1. Problem solution
 2. The drifter
 3. No history
 4. Sycamore
 5. Come on shorty
 6. Cursive
 7. Faster than fire
 8. Widow’s walk
 9. River of love and loss
 10. The rapture
 11. I don’t know a thing about love

Line up:

 • Jake Smith – zang, gitaar
 • Matt Lynott – drums
 • Christopher Hoffee – bas, gitaar
 • Shooter Jennings – piano, keys

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.