Gerritschinkel.nl Columns & meer

6mei/200

Tift Merritt – Love soldiers on concert at the Historic Playmakers Theatre

Singer-songwriter Tift Merritt is geboren op 8 januari 1975 in Houston, Texas, maar groeit op in Raleigh, North Carolina. Als ze 20 jaar is schrijft ze zich in aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill gaat daar creatief schrijven studeren. Met The Carbines speelt ze in kleine clubs in Chapel Hill en Raleigh. In 1999 brengt de band het album The two dollar pistols with Tift Merritt uit. in 2000 wint Merritt de MerleFest’s Chris Austin Songwriters Contest en in 2002 verschijnt haar succesvolle debuutalbum Bramble rose. Door Associated Press wordt dit het beste debuut van het jaar genoemd. Tijdens de promotietoer van dit album staat Merritt in het voorprogramma van Ryan Adams, de man die haar ook aan een platencontract heeft geholpen.   

Op 20 en 21 januari 2017 treedt Tift Merritt op in The Historic Playmakers Theatre in Chapel Hill, North Carolina. Opnamen van haar optreden in dit historisch academische gebouw op de campus van de Universiteit van Chapel Hill zijn begin april verschenen op het album  Love soldiers on concert at the historic Playmakers Theatre. Tift Merritt (zang, gitaar, piano) wordt tijdens deze concerten begeleid door Eric Heywood (gitaar, pedal steel) en zangeres Alexandra Sauser-Monin (Daughter of Swords),  bekend van het folktrio Mountain Man.

De eerste twee songs Dusty old man en My boat zijn lekkere opwarmers met intens akoestisch gitaarspel van Merritt en Heywood. In de ballad Icarus spelen de piano en de pedal steel een meer prominente rol. In het gevoelige Eastern light zijn de mooie backing vocals van Daughter of Swords te horen en in de gevoelige ballad Something came over me zingt Merritt mooie duetten met Sauser-Monin. Kraakhelder en ingetogen is de zang van Merritt daarna naast de ‘huilende’ pedal steel in Love solders on en ook in Traveling alone is de heldere zang van hemelse schoonheid. Mooie akoestische gitaarduels worden ‘uitgevochten’ in All the reasons we don’t have to fight. In Feel of the world haalt Tift herinneringen op aan haar oma. In het slotnummer, de ballad Another country, zingt Merritt eerst ingetogen en dan weer uitbundig. De lyrische pedal steel van Heywood is de kers op de taart.

Conclusie: Liefhebbers van akoestische muziek kunnen hun hart ophalen en zullen van dit album met volle teugen genieten.

Tracks:

  1. Dusty old man
  2. My boat
  3. Icarus
  4. Eastern light
  5. Something came over me
  6. Love soldiers on
  7. Traveling alone
  8. All the reasons we don’t have to fight
  9. Feel of the world
  10. Another country

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.