Gerritschinkel.nl Columns & meer

9sep/190

De 5e klasse

Afgelopen zaterdagmiddag werd nog maar weer eens duidelijk dat de KNVB ernstig moet overwegen om in West 2 ook een 5e klasse in te voeren bij het prestatievoetbal op zaterdag. Gouda speelde een bekerwedstrijd tegen Moordrecht. Eigenlijk moet je zeggen dat Gouda met Moordrecht speelde, want ik heb zelden een zo’n eenzijdige voetbalwedstrijd gezien. Na een ruststand van 7-0 walste Gouda uiteindelijk met maar liefst 15-1 over het arme Moordrecht heen. Paal, lat, keeper en een aantal gemiste kansen stonden trouwens een nog grotere zege in de weg. Het scorebord in het Groenhovenpark kon nu het scoreverloop al niet bijbenen.

In de bekercompetitie zijn wel meer grote uitslagen te noteren, maar in de reguliere competitie gaat dit volgens mij ook steeds meer gebeuren. Een van de belangrijkste oorzaken is de toenemende instroom van teams die eerder op zondag speelden, en vaker ook nog op een hoger niveau.

VV De Rijnstreek uit Nieuwerbrug heeft voor het komende seizoen het eerste elftal teruggetrokken omdat ze als gevolg van de instroom van die zondagteams weinig heil meer zien in de vierde klasse. De krachtsverhoudingen worden volgens voorzitter Kaptein te groot.

ASW uit Waddinxveen heeft dit seizoen ook afscheid genomen van prestatievoetbal op zondag. Maar om te wennen aan het zaterdagritme gaat ASW in het nieuwe seizoen in de reserveklasse spelen!

VV De Rijnstreek en ASW komen we (voorlopig) niet meer tegen in de standaardcompetitie. En je moet je afvragen hoe het Moordrecht zal vergaan. Ik zou niet vreemd opkijken als er nog meer verenigingen in de problemen komen of de handdoek in de ring gooien.

KNVB let op uw saeck! Invoering van een 5e klasse in West 2 lijkt mij meer dan ooit urgent.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.