Gerritschinkel.nl Columns & meer

19nov/180

Graaf Floris V

In 2022 is het 750 jaar geleden dat Gouda stadsrechten kreeg. Deze stadsrechten werden in 1272 verleend door Floris V, de graaf van Holland en Zeeland, bijgenaamd ‘der keerlen god’. Onze stad gaat dat over 4 jaar groots vieren, maar dat duurt nog even, dus daar kom ik later nog op terug.

Ik werd afgelopen donderdag geconfronteerd met Floris V. Niet letterlijk natuurlijk maar tijdens een feestelijke bijeenkomst van het Genootschap Graaf Floris de Vijfde in de prachtige Spiegeltent. Op die avond werden de prijzen uitgereikt die dit Goudse genootschap jaarlijks beschikbaar stelt. De sportieve en enthousiaste duizendpoot Andy Koolmees was met zijn project ‘Gouds Zwem3Luik' ook genomineerd en had mij een paar dagen daarvoor gevraagd of ik met zijn team mee wilde doen. Ik hoefde niet lang na te denken en mocht die avond als ‘verslaggever’ zijn inzending aan elkaar praten. Om het niet doorgaan van de Goudse Singels Swim deze warme zomer te compenseren wil Koolmees volgend jaar maar liefst drie ‘open water’ activiteiten organiseren. Te beginnen met de Stream Channel Challenge, gevolgd door de Goudse Singels Swim om te eindigen met het Elfhoeven Eind Event bij watersportvereniging Elfhoeven aan de Reeuwijkse Plassen. Ons team sleepte met de 5e prijs in ieder geval die avond al 1000 euro binnen. Andy kan aan de slag en nu maar hopen dat er volgend jaar geen poepbacterie in het zwemwater zit.

Dankzij een groot aantal Goudse bedrijven maakt het Genootschap Graaf Floris V het jaarlijks mogelijk dat een aantal mooie initiatieven in daden kunnen worden omgezet. Hulde daarvoor! Zou er in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ook zo’n Genootschap zijn? Het zou toch jammer zijn als het jaarlijkse Sportgala daar wegens gebrek aan geld definitief zou verdwijnen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. Look what we shield looking inasmuch as you! amicablecome despatch
    Upstanding click

    https://drive.google.com/file/d/1qrob-nM2NZOgAdg61W3d81rtYrMQXdav/preview


Leave a comment

Nog geen trackbacks.