Gerritschinkel.nl Columns & meer

5nov/180

Girl power

Nederlandse sportvrouwen timmerden het afgelopen weekend weer lekker aan de weg. Het podium bij het EK veldrijden was helemaal oranje gekleurd. Annemarie Worst verslaat haar idool Marianne Vos. De aflossing van de wacht is een kwestie van tijd.

Bij het schaatsen reed tiener Jutta Leerdam zich in de kijker en ook de even jonge Joy Beune liet van zich spreken. De toekomst nadert met rasse schreden. Ireen Wüst is nu echt in de herfst van haar schaatscarrière beland. In Gouda zijn de opvolgsters van Andrea Nuyt en Paulien van Deutekom nog niet zo ver, maar er rijden genoeg talenten rond, dus hopelijk is dit een kwestie van tijd.

Ook in Gouda deden de vrouwen het afgelopen weekend van zich spreken. Het eerste damesteam van Vriendenschaar werd een half jaar geleden kampioen en promoveerde naar de eredivisie. Een primeur voor de Goudse tafeltennisvereniging. Een prestatie waar heel tafeltennis minnend Gouda trots op mag zijn. Zaterdag wonnen de Goudse dames hun eerste wedstrijd van dit seizoen, uitgerekend tegen streekgenoot Avanti. Desondanks blijft Vriendenschaar hekkensluiter en lijkt handhaving op het hoogste niveau een hele klus. Maar wie weet gaan de Goudse dames ons versteld doen staan. Ook bij tafeltennis is de bal rond.

De vrouwen van GZC DONK begonnen zaterdag de waterpolocompetitie met een dikke overwinning op het Leidse ZVL. Het Goudse team van de nieuwe hoofdcoach Patrick van den Heuvel is behoorlijk versterkt en wordt door ‘kenners’ als kampioenskandidaat getipt. Om nu na 1 wedstrijd al halleluja te roepen is misschien voorbarig, maar de eerste klap is wel een daalder waard. GZC DONK werd voor het laatst in 2015 landskampioen. Het wordt wel weer eens tijd voor een groot succes en een feestje in het Groenhovenbad.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.