Gerritschinkel.nl Columns & meer

14mei/180

Zwarte zaterdag

Bij zwarte zaterdag denken we meestal aan de extreme drukte op de Europese autowegen in de zomervakantie, vooral in de periode eind juli begin augustus. Maar voor veel voetballers was het afgelopen zaterdag al zwarte zaterdag. In Duitsland degradeerde tot verbijstering van de hondstrouwe fans hun HSV na 55 jaar uit de Bundesliga. Ongeloof, intens verdriet en rookbommen streden om voorrang.

Ook boven voetbalclubs in de Goudse regio pakten zich afgelopen zaterdag donkere wolken samen. Voor WDS uit Driebruggen viel het doek al definitief en is degradatie een feit. CVC Reeuwijk leed voor de zoveelste keer een zware nederlaag en slechts een Houdini-act kan de Reeuwijkers nog redden van degradatie.

Na regen komt zonneschijn, maar dat was afgelopen zondag niet overal het geval. Olympia verloor het cruciale duel met VOC voor een plaats in de nacompetitie en moet nu vrezen. Ondanks de overwinning met korfbalcijfers lijkt de kans op promotie van ONA vrijwel nihil. Voor DONK is die kans iets groter. RVC ’33 sneed zichzelf in de vingers en de promovendus moet nu via PD-wedstrijden proberen het 1e klasserschap veilig te stellen.

Over een paar weken begint de nacompetitie. Vaak een tombola met onwaarschijnlijke uitslagen. Ik heb me trouwens laten vertellen dat teams die volgend seizoen niet meer op zondag voetballen toch verplicht zijn nacompetitiewedstrijden te spelen als ze een periodetitel veroveren. Dat vind ik merkwaardig, maar de wegen van de KNVB zijn wel vaker ondoorgrondelijk.

Jodan Boys verloor zaterdag ook, maar daar was het heilige vuur al langer gedoofd. Hier kunnen we dan ook niet spreken over zwarte zaterdag. Aan de Sportlaan kijkt men al weken verlangend uit naar a.s. zaterdag. Mede dankzij de verwachte drukte zal dat hopelijk een  feestelijke zaterdag worden.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.