Gerritschinkel.nl Columns & meer

4dec/170

Spektakel in het zwembad

‘Laat ik weer eens naar het waterpolo gaan’, dacht ik zondagmorgen. Oorspronkelijk was het plan dat ik verslag zou doen van de voetbalwedstrijd ESTO – HOV/DJSCR, maar het voetbalaanbod was zo groot dat er best wat variatie in het sportprogramma mocht. Bovendien verwachtte ik een spannende wedstrijd, want de heren van GZCDONK hadden de eerste kwartfinalewedstrijd om de KNZB beker een dag te voren met 9-8 verloren. Dus waarom zouden ze zondagmiddag niet met minstens twee goals verschil winnen?

Ik heb geen spijt gekregen van mijn keuze want het werd een spektakel. In het begin nog niet want toen UZSC halverwege de wedstrijd een voordelige marge van drie treffers had opgebouwd leek het een gelopen race voor de Utrechters. Maar de Gouwenaars richtten zich op en kwamen zelfs langszij. Bij een stand van 6-7 begon mijn hart te bonzen, want bij een zege van GZCDONK met één doelpunt verschil zouden uit gescoorde doelpunten de doorslag geven. Ik hoopte dus op de magische 8-7 overwinning van GZCDONK. En het wonder geschiedde, want bij een stand van 7-7 en met nog 8(!) seconden te spelen kreeg de uitstekende maar gefrustreerde doelman van USZC een verstandsverbijstering en scoorde Stan van den Heuvel de 8-7. Halve finale! Hier droom je als radioreporter van. De Goudse aanhang ontplofte van ongeloof en de Utrechters waren met stomheid geslagen. Houdini en Hitchcock wandelden hand in hand glimlachend naar de bar.

Waterpolo leeft in Gouda. Het vrouwenteam van GZCDONK verloor helaas afgelopen weekend alle kwalificatiewedstrijden voor de Euro League, maar het mannenteam van coach Ingrid Veenhuis gaat dit seizoen hopelijk nog voor meer verrassingen zorgen. Alleen jammer dat de wedstrijden op een voor een radioverslag ongelukkige tijdstippen worden gespeeld.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.