Gerritschinkel.nl Columns & meer

23okt/170

Pech of onkunde

Spits Dennis van Duinen van Harkemase Boys was onlangs wereldnieuws. Voor open doel zag hij kans om de bal huizenhoog over te schieten. De vraag doemt dan op of er hier sprake was van pech of van onkunde. Pech zal van Duinen zeggen, maar ik vind dit nu typisch een geval van onkunde. Net als het missen van strafschoppen. Een beetje voetballer schiet een strafschop altijd binnen, zeker een profvoetballer.

Sven van Beek was bijna een jaar geblesseerd en maakte vorige week eindelijk weer zijn rentree in Feyenoord 1. Hij had zich al verheugd op de klassieker tegen Ajax, maar botste tegen een ploeggenoot op met als gevolg een heupblessure. Pech? Ik vind van wel hoewel sommigen roepen dat van Beek een glazen gestel heeft. Maar ik ben geen dokter, dus daar kan ik dus niet over oordelen.

Zaterdag was ik bij de voetbalwedstrijd Gouda – Moordrecht. Moordrecht verloor met 7-0, nog een bescheiden uitslag. Was hier sprake van pech voor Moordrecht? Nee, hier moet ik helaas het etiket onkunde op plakken. Als je tijdens de wedstrijd slechts één of twee keer min of meer richting doel schiet kun je moeilijk met drogen ogen van pech spreken.

Piotr Havik kreeg in augustus een stageperiode bij Katusha-Alpecin aangeboden. De oud renner van GRTC Excelsior presteerde de afgelopen maanden naar behoren, maar kreeg deze week te horen dat hij geen profcontract krijgt. Havik voelt zich een beetje de dupe van de nieuwe UCI-regel dat wielerploegen tijdens een wedstrijd geen acht maar slechts zeven renners mogen hebben. Wielerploegen nemen daarom ook geen nieuwe renners aan. Pure pech voor Piotr!

Pech of onkunde, de discussie zal blijven want het is niet altijd een kwestie van zwart of wit.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.