Gerritschinkel.nl Columns & meer

3sep/170

De bal rolt weer

Met de bekerwedstrijden is gisteren het voetbalseizoen 2017 – 2018 bij de amateurs van start gegaan. In vergelijking met voorgaande jaren een wijziging. Daar waar eerst de bekerwedstrijden in de poulefase tussen de competitiewedstrijden door werden gespeeld heeft de KNVB besloten dat de bekerwedstrijden in de poulefase voor aanvang van de competitie worden gespeeld. Ik begrijp dat men over het algemeen tevreden is met dit besluit. Het is niet allemaal kommer en kwel bij de bond en kunnen ze ook nog goede beslissingen nemen.

De competitie begint in het weekend van 23 en 24 september. Alleen voor de teams in de hoofdklasse is de competitie gisteren al begonnen. Voor de teams uit de 3e en 2e divisie vorige week trouwens al, maar die laat ik hier buiten beschouwing, want daar heb je het zo langzamerhand niet meer over amateurs.

Hoofdklasser De Jodan Boys trapte gisteren het nieuwe seizoen af met een uitwedstrijd tegen Swift in Amsterdam. Ik had De Jodan Boys de afgelopen maand slechts 1 keer zien voetballen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympia en ik was benieuwd hoe het vernieuwde team van Dennis van den IJssel de competitie zou openen. Vertrouwde namen als Adil Akanoui, Martijn Jansen, Bram van Loon en Mitchel Heerkens zijn niet meer op het wedstrijdformulier terug te vinden.

Over wedstrijdformulier gesproken, ook hier heeft de KNVB weer iets uit de hoge hoed getoverd waar nog niet iedereen aan gewend is zo bleek mij gisteren. De wedstrijdgegevens moeten voortaan via een app worden ingevoerd. Lekker gemakkelijk voor de KNVB maar als verslaggever sta je dan toch even met je handen in het haar. Kreeg je vroeger een mooi wedstrijdformulier uitgedraaid, dat is dus nu niet meer mogelijk. Terug naar de oude tijden dat je met je bloknootje en je pen naar de trainers toe moet stappen om de opstelling te vragen. Uiteindelijk lukte het me, maar voor de pers is het allemaal wat lastiger geworden.

Het nieuwe Jodan Boys trapte af op het prachtige complex van AVV Swift aan het Olympiaplein, midden in de wijk Oud Zuid. Ik was er een aantal jaren geleden ook en het verschil met de accommodatie toen en nu is groot. Daar waar vroeger de kantine en de bestuurskamer je deden herinneren aan de tijden van ‘Toen was geluk heel gewoon’ stond er nu een ultra modern gebouw. Amsterdamse humor was met grote letters te lezen op de muur in de heren wc: ‘Soms moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt’.

Dan de wedstrijd die werd bekeken door Vitesse trainer Henk Fraser. ‘Jodan Boys ken ik wel, maar Swift niet’ aldus Fraser, want Vitesse speelt a.s. dinsdag een bekerwedstrijd bij en tegen Swift. Ook Michael Reiziger en zelfs Wim Kieft lieten hun gezichten zien. Verder veel Goudse voetbalsupporters die in de eerste helft een min of meer gelijk opgaande strijd zagen met kleine mogelijkheden voor beide teams. Jodan Boys was in de 2e helft iets de bovenliggende partij, maar tot twee minuten voor tijd leek het, net zoals vorige jaar in Amsterdam, op een 0-0 uit te draaien, toen invaller Bradley el Idrissi de door de Goudse supporters hartstochtelijk begroete openingstreffer scoorde. De supporters rekenden zich al rijk en de spelers misschien ook, maar in de 93e minuut werd het toch nog 1–1. De jarige trainer van den IJssel kreeg geen drie punten als verjaardagscadeautje.

Het nieuwe Jodan Boys heeft mij wel kunnen bekoren. Mijn eerste indruk is dat het elftal sterker is dan vorig jaar, maar of je dat na 1 wedstrijd kunt beoordelen is de vraag. Volgende week komt Hoek naar de Sportlaan. En het gezegde ‘ons Zeeuwen bin zuunig’ ging gisteren voor de mannen uit Zeeuws Vlaanderen niet op want ze wonnen met de korfbalcijfers 5-4 van Smitshoek. Jodan Boys is gewaarschuwd!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.