Gerritschinkel.nl Columns & meer

30okt/160

Cupfighters

Ik heb het even snel voor u uitgerekend. Jodan Boys is nog 270 minuten verwijderd van De Kuip. Of om nog verder te dromen, Jodan Boys is nog 360 minuten verwijderd van Europees voetbal. Directe plaatsing voor de poulewedstrijden in de Euroleague. Jodan Boys op Old Trafford? Jodan Boys in Parc des Princes? Jodan Boys naar Istanbul? Of Jodan Boys naar Sevilla? Of soms Schalke ’04? Misschien naar Oostende? Oostende, lekker dichtbij natuurlijk. Kan ik er meteen een lang weekend in deze mooie Vlaamse kuststad aan vastknopen.

U zult nu wel denken, die Gerrit Schinkel heeft of cocaïne gesnoven of hij is totaal ladderzat en slaat de grootste onzin uit. Maar ik kan u geruststellen, ik ben zo nuchter als een kalf. En of ik onzin uitkraam dat is nog maar de vraag omdat ik na afgelopen weken helemaal nergens meer van sta te kijken. Was de onwaarschijnlijke inhaalslag tegen Sliedrecht in het begin van de competitie een wonder, vorige week zaterdag deed Jodan Boys dat nog even dunnetjes over. Uit totaal geslagen positie een 4-1 achterstand ombuigen in een 4-4 eindstand zou zelfs boeienkoning Houdini niet hebben kunnen voorspellen. Maar als klap op de vuurpijl was daar het wonder van Deventer. In een door 1000 Goudse fans bevolkte kolkende Adelaarshorst werd eredivisieploeg Go Ahead Eagles uit de KNVB beker gekegeld. De Deventer adelaar viel keihard te pletter en de gevolgen daarvan waren nog uren na afloop van de match in de omgeving van de Vetkampstraat te horen. En dat er een horde Overijsselse eencelligen zo nodig de randdebiel moest uithangen nemen we maar glimlachend voor kennisgeving aan. Gelukkig waren er in Deventer ook heel aardige mensen die de welgemeende felicitaties richting Gouda stuurden. De speciale supporter sjaals oogsten trouwens heel veel bewondering in Deventer. Maar het was na afloop wel een beetje onheilspellend. Oerdriften zijn blijkbaar niet altijd te beteugelen. Dat de terugreis heel prettig was hoef ik u uiteraard niet te vertellen.

Jodan Boys heeft geschiedenis geschreven. Het Goudse voetbal staat in heel Nederland op de kaart. Matchwinner Roald Heerkens beleefde zijn finest hour. Ik had graag gezien dat Jodan Boys een uitwedstrijd tegen Sparta had geloot. Weer met zijn allen in bussen naar het Kasteel. Maar het wordt Vitesse uit. De Gouwenaars zijn al bezig met allerlei ludieke acties en die bussen zullen ongetwijfeld snel volraken.

De Gelredome wordt in december een Gouds territorium. ‘Voor het eerst een uitverkocht stadion in Arnhem’ hoorde ik optimisten al hardop roepen. En onder een dicht dak voetballen lijkt mij voor de spelers van Jodan Boys ook een unicum. Voor mij ook trouwens.

Zal na de Deventer adelaar ook de Noord-Amerikaanse zeearend Hertog 2 uit Arnhem sneuvelen. De Partij voor de Dieren en de Dierenbescherming zullen hierover ongetwijfeld een klacht indienen.

En nu stop ik met dromen. A.s. dinsdag wacht ONA aan de Walvisstraat en a.s. zaterdag ‘gewoon’ Zwaluwen uit Vlaardingen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.