Gerritschinkel.nl Columns & meer

16okt/160

Het Spaardersbad

Het Kasteel bestaat 100 jaar en zaterdagavond werd dit feestelijk gevierd. Een mooi versierd voetbalstation van Sparta midden in de Rotterdamse volkswijk Spangen. Terwijl tientallen sportaccommodaties worden afgebroken of verplaatst naar soms desolate omgevingen blijft Het Kasteel, waar Jane Mansfield eens de mannelijke hormonen op hol deed slaan, fier overeind. Een baken in een snel veranderende wereld.

Ook in Gouda zijn er de laatste tientallen jaren nogal wat sportaccommodaties verdwenen. Over het voormalige terrein van SV DONK rijden nu auto’s. Aan de Nieuwe Vaart was het vroeger zeer druk, nu is er geen sporter meer te bekennen. Daar waar eens sporthal De Springers stond verrijst nu de Leo Vroman toren. Het clubhuis van ILAC brandde jaren geleden af en daarmee verdween tevens de hele tafeltennisclub.

En dan de zwembaden. Het legendarische Torenbad is al jaren geleden van het toneel verdwenen en ook de Trefkuil is gesloopt. We moeten het met de herinneringen doen. Dat laatste geldt ook voor het Spaardersbad. In dit monumentale bad werd al niet meer gezwommen en de gemeente Gouda gaat het nu verkopen. Hopelijk krijgt het een mooie bestemming. De woorden van Bob Dylan ‘then you better start swimmin’ or you’ll sink like stone’ zullen niet meer klinken in het Spaardersbad. De kersverse Nobelprijswinnaar had het in 1964 al goed gezien, ‘the times they are-a-changin’.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.