Gerritschinkel.nl Columns & meer

2apr/160

Blood moon – Too Slim & The Taildraggers

De Amerikaanse blues/rockband Too Slim & The Taildraggers werd in 1986 opgericht in Spokane (Washington). Het trio bestaat tegenwoordig naast zanger-gitarist Tim ‘Too Slim’ Langford, uit bassist Robert Kearnes (bekend van o.a. Lynyrd Skynyrd, The Bottle Rockets, Cry of Love) en drummer Jeffrey ‘Shakey’ Fowlkes (o.a. Robert Bradley’s Blackwater Surprise, Kid Rock). De band heeft tegenwoordig haar thuisbasis in Nashville Tennessee. Sinds hun debuut in 1988 (Swingin in the underworld) heeft de band nog 11 studioalbums, vijf livealbums en twee verzamelalbums uitgebracht. Too Slim & The Taildraggers hebben in hun 30 jarige bestaan meerdere prijzen gewonnen.

Deze maand verscheen Blood moon, het 13e studioalbum van de band, als opvolger van het in 2013 uitgebrachte album Blue heart. Het album gaat meteen fel van start met de rocker Evil mind, waarin Langford laat horen hoe goed hij gitaar kan spelen. Het titelnummer Blood moon is een lange slowblues met lekkere gitaarsolo’s. Twisted rails is een midtempo bluesrocker waarin het trio al zijn kwaliteiten ten toon spreidt. Strak drumwerk, basloopjes en vlammende gitaarsolo’s. Get you going out on roept bij mij herinneringen op aan Herman Brood’s Wild Romance en het vroege werk van Livin’ Blues. Een rocker met Stones achtige gitaarrifs. In de ballad Gypsy zijn vlammende gitaarsolo’s a la Jimi Hendrix te horen en in de prachtige ballad My body hebben de gitaarsolo’s een Pink Floyd karakter met de mooie ingetogen zang van Langford. In de bluesballad Dream valt de meerstemmige zang op. Het tempo gaat weer flink omhoog in de gitaarrocker Letter, waarbij Langford volgens mij goed geluisterd heeft naar Johnny Winter. De geest van Alvin Lee van Ten Years After zweeft boven de snelle rocker Good guys win met het vingervlugge gitaarwerk van Langford. Het album wordt besloten met een korte reprise van Twisted rails.

Conclusie: Op Blood moon komen de bluesrockliefhebbers volledig aan hun trekken. Too Slim & The Taildraggers hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Keihard draaien is mijn devies.

Tracks:

  1. Evil mind
  2. Blood moon
  3. Twisted rails
  4. Get you going out on
  5. Gypsy
  6. My body
  7. Dream
  8. Letter
  9. Good guys win
  10. Twisted rails (slight return)
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.