Gerritschinkel.nl Columns & meer

26okt/150

Wij gaan naar Rio

De Nederlandse turnmeiden zorgden zaterdag voor een enorme verrassing. Directe plaatsing voor de Olympische Spelen. Geen verdere kwalificatierondes. “Rio door de voordeur” aldus bondscoach Wiersma.

Op veel fronten zijn sporters bezig zich te kwalificeren voor Rio de Janeiro. Begin volgend jaar kunnen de Nederlandse waterpolovrouwen zich in het Groenhovenbad in Gouda kwalificeren. En wie weet haalt Reeuwijker en Oud Donkiaan Robin van Galen het sterke staaltje uit om zich ook met het mannenteam te plaatsen. Dat zou wel een sensatie zijn, maar als sportgek heeft hij vast gekeken naar de turnmeiden.

Voor de Paralympics in Rio heeft zich in ieder geval al een Gouwenaar geplaatst. Ronald Hertog, die vier jaar geleden in Londen bij het speerwerpen een bronzen medaille haalde, gaat volgend jaar proberen eremetaal te halen bij het verspringen. Dat hij in vorm is bewees hij vrijdag bij het WK in Doha (Quatar). Zijn afstand van 7.26 meter was goed voor zilver.

Ronald Hertog is al zeker van Rio, maar er zijn nog meer Gouwenaars bezig om zich te plaatsen voor de Paralympics. Stephen de Vries, de visueel handicapte wielrenner van GRTC Excelsior, die in maart wereldkampioen achtervolging werd, is volop in training. En ook Tim van Duuren, de talentvolle zwemmer van GZCDONK gaat voor een Olympisch startbewijs. Het worden spannende tijden als ze dat al niet zijn.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.